Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu yüz tanıma sistemi Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

2500 Engelli Personel Atanacak

Kamuajans.com - Yakın zamanda 2016 EKPSS Sonuçlarına göre 2018/1 Tercihleri yapılmış, tercih sonuçlarına göre 2500 engelli personel atama yapılmıştı. Son atamada atanamayan engelli adaylar yeni bir atama yapılıp yapılmayacağının araştırmasını yapmaya başlamıştı. Beklenen açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sosyal yardımlara ayrılan bütçenin 1,2 milyar liradan 36 milyar liraya çıktığına işaret etti.

Eskiden engellilerin, evlerinin bir köşesinde mahkum durumdayken, bugün hem eğitimde hem de çalışma hayatında devrim niteliğinde değişiklikler yapıldığını anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, geçtiğimiz hafta içi yaptıkları atamayla kamuda çalışan engelli sayısını 55 binlere çıkardıklarını belirtti.

Bir 2 bin 500'lük atamayı da önümüzdeki 6 ay içerisinde gerçekleştireceklerini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 500 engelli öğretmenin atamasının da önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini belirtti ve atama bekleyen engelli memur adaylarını mutlu etti.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.