Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

9 Ekim Büyük EKPSS Ankara Eyleminde Yaşananlar

KamuMeb.net - Engelli memur adayları için çok önemli olan bu eylemin ardından Türkiye Engelliler Platformu Ankara İl Temsilciliği tarafından resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada ‘’Değerli arkadaşlar, 9 Ekim 2019 Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde saat 13:00'de başlayan eylemle ilgili pek olumlu bir gelişme yaşanmadı. Eylem sırasında yaşanan gelişmeleri aktarıyoruz:

Saat 12:45 - Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde 120 kişiye varan kalabalık toplandı.
Saat 13:30 - Eylem, atama yapılması için dualar edilerek başlandı.
Saat 13:34 - Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, basın açıklaması metnini okudu.
Saat 13:46 - Atanamayan engelliler adına Türkiye Engelliler Platformu'nun basın açıklaması okundu.
Saat 13:52 - Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakıldı.
Saat 14:01 -  Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yetkili vekilin bakan hanımla görüşmek için eylem içerisinden seçilecek temsilciler seçildi.
Saat 14:09 - Bakanlık görüşmesi için Engelliler Konfederasyonu ekibi ve Türkiye Engelliler Platformu temsilcilerden oluşan ekip bakan hanımla görüşmek için bakanlığa alındı.
Saat 15:44 - Bakanlık görüşmesi sona erdi. Yapılan toplantıda mevcut kadroların toplanılması için tüm kurumlara yazı gönderildiği, 31 Ekim'de son açık kadroların netleşmesi halinde atama yapılacağı ifade edildi. Eğer yeterli boş kadro sayısı toparlayamazsak 2019 yılı içerisinde atama yapılamayacağını ifade ettiler.
Saat 15:46 - Engelliler Konfederasyonu Başkanı ve ekibi bakanlık önünü terk etti.
Saat 15:50 - Bakanlık önünde bulunan Türkiye Engelliler Platformu üyeler ve bireysel olarak katılan 50'e yakın atanamayan engelliler oturma eylemi kararı aldı.
Saat 15:54 - Bakanlık önünde bulunan polis ve güvenlik görevlileri yapılan bu eylemin yasal olmadığını ikaz ettiler.
Saat 16:01 - Polis ve güvenlik görevlileri, bakanlık önünde oturma eylemi yapan engellileri dağıttı.
Saat 16:15 - Atama bekleyen engelliler, bakanlık önüne tekrar gelerek 31 Ekim'e kadar bakanlığa süre verdiklerini, herhangi bir gelişme olmaması halinde tekrardan bakanlık önünde süresiz oturma eylemi yapacaklarını açıklamasını yaparak dağıldı. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz.’’ Denildi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.