Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Atama Bekleyen Engelli Memur Adayları Grev Yapacak!

KamuMeb.net - Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan atama bekleyen ve atanamayan engelli memur adayları son çareyi grev yapmakta buldu. EKPSS Atamasının yapılması için grev yapacağını ise Türkiye Engelliler Platformu duyurdu.

Türkiye Engelliler Platformu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda ‘’Atanamayan engellilerin 10 bin atama sorununa kulak tıkayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepkimizi 13 Ağustos 2019 tarihinde, saat: 12:00'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Önünde başlatacağımız grevle cevap vereceğiz. Nisan 2018 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren 134 bin engellinin umudu çalınmaması için atanamayan engellileri greve davet ediyoruz.

(Grev tarihi özellikle bayram gününe alınmıştır. Yapacağımız grevde ki amaç Türkiye bayram havasına girerken, atanamayan engelliler haklı mücadelesini sürdürmek olacaktır. Atanmak isteyen tüm engellileri etkinliğimize davet ediyoruz.)

Platform bünyesinde oluşturduğumuz atanamayan engelliler gurubu olarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmiş ve atama bekleyen engellilere son çağrımız var. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden "10 bin atama ve kamuda engelli kotasının artırılmasıyla" ilgili olarak verilen sözlerin tutulmaması üzerine grev çağrısı yapıyoruz. 8 aydır atama takviminin yayınlanmaması, bakanlık ve meclis görüşmelerinde verilen sözlerin tutulması bizleri derinden üzmektedir. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın bizlerin talebine kulak tıkaması son damla olmuştur. Artık yeter diyoruz. Atanamayan tüm engellileri bakanlık önünde yapacağımız greve çağırıyoruz.

Bakanlığa gelebilmek için Çayyolu Metrosuna binildiğinde Maden Tetkik Arama İstasyonunda inmeniz gerekecektir. Maden Tetkik Arama metro istasyonu ile Bakanlık arası 10 dakika yürüme mesafesindedir.’’ denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.