Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Atama Bekleyen Engelliler Bakan Selçuk İle Buluşuyor

KamuMeb.net - 13 Eylül 2019 tarihinde saat 11:00'da yapılması planlanan basın açıklamasının duyurulmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un 16 Eylül 2019 tarihinde atama bekleyen ve atanamayan engellilere randevu verdiği bilgisi geldi. Yaklaşık bir yıldır atama bekleyen engelli memur adaylarının sabrı sınırları zorluyor. Yetkililerin EKPSS ataması için bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.

Konuya ilişkin açıklamayı engelliler adına Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli yaptı. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli yaptığı açıklamada “Değerli Arkadaşlar, yoğun çabalarımız ve yaptığımız müzakereler sonucu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’tan 16 Eylül 2019 Pazartesi günü için randevu alınmıştır. Bu randevuda başta atamalar olmak üzere engellilere ilişkin yasa değişiklikleri görüşülecektir.

Randevu verilmiş olması nedeniyle yarın yani 13 Eylül 2019 Cuma günü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapacağımız basın açıklamasından vazgeçilmiştir. Bakanın bu yıl bir atama yapılmayacağı yönünde açıklama yapması veya yapılacağını söylemesine rağmen sözünü tutmaması halinde yeniden basınç oluşturma çalışmalarına başlayabiliriz. Zira amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek.

Yarın Ankara’da yapılacak basın açıklamasını iptal etmekle birlikte illerde yapılacak basın açıklamalarının ve faks eyleminin devam etmesini öneriyorum. Böylece pazartesi günü masaya, engellilerin gücünü almış olarak oturabiliriz. Engelli İl Meclisleri ve Konfederasyona üye derneklerin şubeleri yarın saat 11.00’de basın toplantılarını ve faks eylemlerini gerçekleştirecekler.

Herkese, bulundukları illerdeki örgütlerle iletişime geçmesini ve basın açıklamasına katılmasını öneriyorum. Taslak bir basın açıklaması metnini öğleden sonra göndereceğim.” İfadelerine yer verdi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.