Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Atanamayan EKPSS Adayları Twitter Etkinliği Yapacak

KamuMeb.net - En son 2500 engelli memur ataması yapılmıştı. Atananlar sevinirken, atanamayanlar umudunu bir sonraki atamaya bırakmak zorunda kaldı. Atanamayan engelli memur adayları boş durmadı ve şimdiden çalışmalara başladı. Daha önce de twitterda etkinlikler düzenleyen engelli memur adayları, 2 Ocak 2019 tarihinde saat 21.00'da tekrar yeni bir atama yapılması için bir etkinlik düzenleyecek.

Engelli memur adaylarının twitter etkinliği yapacağını Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye Engelliler Platformu'nun resmi twitter hesabından duyurmuştu. Türkiye Engelliler Platformu'ndan yapılan açıklamada '' Atanamayan EKPSS adayları olarak 2 Ocak 2019 tarihinde, Saat: 21:00'de Twitter gündem çalışması olacak. Katılım sağlamanız önemle duyurulur.'' denilmişti.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, daha önce yaptığı açıklamada ''geçtiğimiz yıl dönemin başbakanı 2018 yılında 5 bin engellinin kamu personeli olarak istihdam edileceğini kamuoyuna ilan ederken bu yıl 2 bin 5 yüz engelli kamu personeli alınacağı açıklanmıştır. Engelliler buna tepki göstererek rakamın söz verildiği gibi 5.000’e çıkarılmasın talep etmişler; 17 Eylül 2018 tarihinde görüştüğümüz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk aralık ayında bu yönde çaba gösterileceğine söz vermiştir. Ancak bu söz yerine getirilmemiş ve 2 bin 5 yüz engelli kamu personeli istihdamı için tercih dönemi başlatılmıştır.
2019 yılında bu açığın kapatılması için en az 5.000 engelli kamu personelinin istihdam edilmesini istiyoruz.

En çok kamu personel açığı Milli Eğitim Bakanlığında bulunmaktadır. Bakanlık yetkilileri bunun nedeninin, MEB çalışanlarının büyük çoğunluğunun öğretmenlerden oluşması ve yeterli engelli öğretmen adayı bulunmaması olarak açıklamaktadırlar. Oysa 3 bine yakın engelli öğretmen adayı varken alınacağı duyurulan engelli öğretmen sayısı 5 yüz olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle en az 1.500 engelli öğretmen atanmasını, tercihlerde avukatlık, psikologluk, sosyologluk gibi mesleklere daha çok yer verilmesini istiyoruz.'' demişti.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bircan 5 yıl önce

hak kazanmakla 5 kez kötü var lütfen bana yardim rica ederim engelliler işitme oldum kura ne zaman cabuk geçtiğinizde Sabır olsun

Avatar
Kadriye Nur 5 yıl önce

arkadaşlar 2.terçihler ne zaman öğrenebilir miyim?