Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Bakan Selçuk'tan Engelli İstihdamı Açıklaması

KamuMeb.net - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli memur sayısının 2002'de sadece 5 bin iken, dünyada ilk kez başlattıkları EKPSS sayesinde, bugün 56 bini aşkın engelli memur sayısı olduğunu söyledi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Engellilerimizin, sadece memur olarak değil işçi olarak da istihdamda yer alması için kolaylaştırıcı, teşvik edici politikalar yürütüyoruz, özel sektörle beraber. 2003'te kamu dahil, belli iş yerlerinde engelli çalıştırma zorunluluğu getirmekte bunlardan bir tanesiydi. Bu kapsamda çalışan engelli işçi sayımız da 122 bine ulaşmış durumda." dedi.

Kontenjan dışı engelli çalıştıran işverenlerin ödediği sigorta primi payının tamamını da devlet olarak karşıladıklarını aktaran, korumalı işyerlerinde de engellilerin istihdamları için işverene ücret desteği sağladıklarını anlatan, ilave istihdam olarak sunduğumuz teşvikte ise bu destekleri engelliler için 12 ay değil 18 aya çıkardıklarını bildiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, özel sektör iş birliği ile "İşe Katıl Hayata Atıl Projesi"ni başlattıklarını da hatırlattı.

Engelli İş Koçluğu uygulaması ile de yaklaşık bin engelliye sürdürülebilir istihdam sağladıklarının ve bu uygulamayı İŞKUR bünyesinde tüm illerde yaygınlaştıracaklarının bilgisini veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Hali hazırda uyguladığımız istihdam politikaları ile bugüne kadar 387 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık. Mesleki niteliklerini arttırmak için 2016'dan bu yana 86 bin engelli vatandaşımızı aktif iş gücü programlarımızdan yararlandırdık. Engelli vatandaşlarımıza dair bu yıl önemli bir hedef daha belirledik. 2019 yılında 5 bin engelli kardeşimizi işbaşı eğitim programlarından yararlandırarak, iş tecrübesi kazanmalarını hedefliyoruz." dedi.

Kendi işinin sahibi olmak isteyen engellilere girişimcilik eğitimlerini başarıyla bitirdiklerinde 50 bin liraya kadar hibe desteği verdiklerini de anlatan, engellilere yönelik hibe desteğinden 2014'den bugüne bin 500'ü aşkın vatandaşın yararlandığını bildiren, engelli bireylerin sosyal hayatta ve çalışma yaşamında daha fazla yer alması için uğraşlarının devam edeceğinin altını çizen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerin ve ailelerinin haklarını ön planda tutuyoruz ve engellilerin 'kendilerine yeterli' hale gelmesini amaçlıyoruz. Bunun için tabii ki daha çok çaba sarf etmemiz, projeler üretmemiz, ter dökmemiz gerekiyor. Hiçbir başarının zahmetsiz olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bunun için imkanlarımızı sonuna kadar, en doğru şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. Biz Yeni Türkiye'de artık engellerin olmayacağına inanıyoruz, fırsatların, hakların ve en önemlisi değerlerin olduğunu, değerlerin üzerine inşa edilmiş sosyal politikaların olduğuna inanıyoruz. Sevginin, kardeşliğin, dayanışmanın önünde de hiçbir engelin oluşmayacağına inanmaktayız. Sağladığımız tüm bu imkanlar ile engelli kardeşlerimizin azmi ve kararlılığı neticesinde bir çok başarı öyküsü de bizi umutlandırıyor. Geleceğe dair yapacaklarımız anlamında daha da teşvik edici oluyor." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 5 yıl önce

Ben biryeregiremedim böbrek bakmalıyım yesilkartimbileyo