Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Bakan Selçuk'tan Engelli Öğretmen Alımı Açıklaması

KamuMeb.net - Engelli Öğretmen Platformu engelli öğretmen atamasının "kanayan yaraları" olduğunu belirtti ve "Biz ki engellerimize rağmen yüksek öğrenimini başarıyla bitirmiş, öğretmen liyakatına erişmiş insanlarız. Biz ki öğrencilerine kavuşmayı bekleyen yüreği eğitim aşkıyla çarpan eğitim neferleriyiz. Aslında talebimiz çözülemeyecek kadar zor değil. Bir avuç engelli öğretmeniz. Tek ve en büyük isteğimiz öğrencilerimize kavuşmak. Bir yıl aşkın süredir bütün çabalarımıza rağmen hala atama bekliyoruz.

20 bin öğretmen kararnamesi bizi heyecanlandırdı fakat maalesef ki yine unutulmuşuz. Biz hala başkalarının koruma ve kollamasına muhtaç insanlarız ama biz öğretmeniz ve mesleğimizi yapmak istiyoruz. Antep'te yaşayan Mehmet öğretmenim neden günde 5 TL'ye araba yıkasın. Malatya'daki Ayşegül öğretmenim kanser hastası olduktan sonra eşi tarafından terk edilince neden eşe dosta avuç açsın. Biz engelli öğretmenleriz ve insan onuruna yakışır bir hayat sürmek istiyoruz. Fazla değil sadece bir avuç engelli öğretmeniz" demişti.

2003 yılından bugüne kadar 5.037'si eğitim öğretim hizmetleri sınıfında olmak üzere 21.662 engelli personel istihdamı sağlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ocak başında engelli öğretmen alımının tekrar başlayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’Ayrıca, fiilen görev yapan engelli personel sayımız da 22.567'dir.’’ dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.