Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Boş Engelli Kontenjanı Açıklaması

KamuMeb.net - Meclis araştırması isteyen ve “50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör ve kamu işyerlerinde engelli istihdamına direnen binlerce işyerinin olması üzüntü vericidir” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Engellilerin başta istihdam olmak üzere, eğitime erişimleri ve sosyalleşmeleri kolaylaştırmalı, tüm vatandaşların engellilerin hakları konusunda bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak adımlar ne yazık ki tam olarak atılmış değildir. Özellikle engelli yurttaşlarımızın kamuda istihdamı noktasında halen bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Bu durum engelli yurttaşlarımızın kendilerine tanınan istihdam hakkından tam olarak yararlanamadığı anlamına gelmektedir. İktidarın engelli istihdamı ve engellilerin topluma katılması, yaşantıların önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. Yasal düzenleme yapmak sorunu çözmeye yetmemekte, fiilen uygulamaya geçirmek gerekmektedir. Anayasamız dezavantajlı grupların korunması ve toplumsal yaşam içerisinde dışlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını öngörmüştür. Bu bakımdan engelli yurttaşlarımızın da toplumun diğer kesiminin yararlandığı haklarda eşit bir şekilde yararlanması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurcan 5 yıl önce

Iş kurdan giren özürlüler bence yerinde kalmalı

Avatar
yalnmı bu 5 yıl önce

bu haber yalan mı yoksa bize sahip çıkıp yerleştirceklermi?