Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

Engelli Atama ve 2020 EKPSS Açıklaması

KamuMeb.net - 2018 EKPSS'ye 90 bine yakın engelli memur adayı başvuru yapmıştı En son yapılan atamada 2504 engelli memur alınmış, 203 kadro boş kalmıştı. Kamuda 9379 EKPSS kadrosu boş iken 2019 yılı sonuna yaklaştığımız şu günlerde atama ile ilgili açıklama yapılması atama bekleyen engelli memur adaylarını sevindirdi. Ayrıca atama için sadece 700 kişilik kadro açılması atama bekleyen engelli memur adaylarını bir hayli kızdırdı.

Sabah Gazetesi yazarı Sayın Faruk Erdem resmi Twitter hesabından "EKPSS 2019/1 ataması için kurumların 700 kişilik kontenjanı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bildirdiği Bakanlık ise bu kontenjanı 1.000 kişiye çıkarmaları için çalışma yaptığını" demişti.

Türkiye Engelliler Platformu’ndan yapılan açıklamada ‘’30.10.2019 tarihinde Bakanlık'ta yaptığımız görüşmede ısrarla kadro sayılarıyla ilgili açıklama yapılmaması büyük merak uyandırmıştı. Fakat kamuda 7.262 engelli açığı olmasına rağmen 1.000 kişilik kadro açılması tamamen engellilerin hayalleriyle oynanmaktadır. 9 Ekim 2019 tarihinde Bakanlık önünde yapılan eylemimiz uyarı niteliğindeydi. Atama bekleyen engellilerin bir kaç gün sonra açıklayacağımız eyleme katılmaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verilmişti.

Türkiye Engelliler Platformu tarafından yapılan yeni açıklamada “Atanamayan engelliler gurubu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2019/1 ataması için 700 kişilik engelli kadrosu açması üzerine eylem kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda 12 Kasım 2019 Salı günü, saat 14:00'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (Milli Kütüphane) yerleşkesi önünde toplanma kararı almıştır.” İfadelerine yer verilmişti.

Tüm bunların ardından peş peşe gelen açıklamalar ile hem 2020 EKPSS'ye katılacak adaylar, hem de atama bekleyen engelli memur adayları mutlu oldu. İşte o açıklamalar:

2020 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi’ne göre; Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2020-EKPSS) 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. EKPSS'ye başvurular 24 Ocak-12 Şubat 2020 tarihleri arasında, Kuraya başvurular 28 Nisan-12 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak. EKPSS için geç başvuru tarihi 11-12 Mart 2020, Kura için geç başvuru tarihi 3-4 Haziran 2020 olarak belirlendi. Sınav sonuçları 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak.

Eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata her alanda engellilerin olduğunu söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Engelli Atamalarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Talepleri Doğrultusunda Aralık Ayında Yapılacak” dedi.

Engelliler Hakkında Kanun ve alt düzenlemeleriyle Türkiye'de ilk kez 1500 maddelik engelliler hukuku oluşturulduğunu anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin 2007'de Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'yi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engellilere yönelik hizmetleri medeniyetin ve gelişmişliğin temel bir göstergesi olarak gördüklerini ifade ederek, "Engelli atamalarını, kotaları dolduğu sürece aralık ayında gerçekleştireceğiz." dedi.

Engelli bireylere yönelik gündüz yaşam merkezlerini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ettiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2018'de 7 olan gündüz yaşam merkezi sayısını 2019 itibarıyla 52 ilde 68'e çıkardıklarını söyledi.

Engellilerin ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak işe yerleştirilmesini sağlayan istihdam modeline önem verdiklerini vurgulayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2002'ye kadar atanan engelli memur sayımız 5 bin 770 civarındayken hükümetlerimiz döneminde atanan engelli memur sayısı yaklaşık 10 kat artarak 55 bini geçti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın EKPSS sınav maliyetini Bakanlığımızca karşılamaya devam ediyoruz." diye konuştu.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.