Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Engelli Memur Ataması (EKPSS) Yapılacak Mı Yapılmayacak Mı?

KamuMeb.net - Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, kurumlara boş engelli kadrolarını ekim ayı sonuna kadar bildirmeleri için yazı yazıldığını, bu kurum ve kuruluşlardan gelecek engelli kadrolarının anlamlı bir sayıya ulaşması halinde atama yapabileceklerini, ulaşmaması halinde atamaların önümüzdeki döneme kalacağını ifade etti. 

Görüşme esnasında; Mart ayından beri change.org üzerinden sürdürülen ve muhtaçlık aylığı ile evde bakım ücreti ödemelerinde hane içinde fert başına düşen gelir yerine, engelli bireyin kendi gelirinin esas alınması talep edilen 78 bin imzayı içeren döküman ile change.ogr üzerinden sürdürülen kampanya görüntüsünün çıktısı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'a teslim edildi.

Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, görüşme sonrası yaptığı açıklamada ‘’Görüşme bundan ibarettir. Herkes verilen mesajları yorumlamakta ve bundan sonraki hareket tarzını belirlemekte özgürdür. Biz engellilerin temsilcisi üst bir kuruluş olarak elbette her zaman engellilerin taleplerinin, haklı ve meşru eylemlerinin destekçisi olacağız. Ama bu karar bize değil ihtiyaç sahibi engellilere aittir.’’ İfadelerine yer verdi.

Sonuç olarak görüşme pek iç açıcı olmasa da atama bekleyen engelli memur adaylarının atanma ümidi hala devam etmektedir. Konuya ilişkin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklama yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacaktır.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsa karakuş 5 yıl önce

İşçi da temiz olsun kalan ben arkadaşlar