Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Engellilerin Atanmasıyla İlgili Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu; 2017 sonu itibariyle kamuda 10 bin 323 ve özel sektörde 102 bin 751 kişi olmak üzere toplam 113 bin 074 engelli işçi istihdam edildiğini, toplam engelli memur sayısının 54 bin olduğunu, çalışabilir durumda yaklaşık 2 milyon engelli bulunduğunu belirtti. 

CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu kanun teklifine ilişkin “Engellilerimiz adeta çalışma hayatının dışında tutulmakta, iş verilmemekte, çalışma hakkından yararlanamamaktadırlar

Bireylerin fiziksel ve sosyal yönden varlığını sürdürebilmesi çoğu zaman yeterli gelir elde edebileceği bir işe sahip olmasına bağlıdır. Dolayısıyla bir iş bulup çalışmak, engelli bireyler açısından da sürekli ve düzenli bir gelire sahip olabilmenin ön koşuludur.

Kamuda ve özel sektörde İş Kanunu ile uygulanan asgari engelli personel çalıştırma oranının artırılmasıyla Anayasamızda yazılı olan pozitif ayrımcılığın daha kuvvetle vurgulanmış olacağı ve bu uygulamanın engelli istihdamını teşvik edeceği değerlendirilmektedir.

4857 sayılı Kanunun 30’uncu maddesi değiştirilerek, elli veya daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinde yüzde üç olan engelli çalıştırma yükümlülüğü yüzde beşe, EKPSS ile kamuya alınan yüzde dört olan engelli çalıştırma yükümlülüğünün yüzde altıya yükseltilerek engellilerimizin istihdamının artırılması amaçlanmıştır.” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.