Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Evde Bakım Yardımı ve Yatılı Bakım Hizmeti Açıklaması

KamuMeb.net - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bakıma muhtaç engellilerimiz için 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında 2018'de yarım milyonu aşkın engelli vatandaşımız için yaklaşık 7 milyar lira ödeme yaptık. Evlerinde engelli yakınlarına bakan ailelerimizin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için engelli kardeşlerimizi yılda 45 güne kadar yatılı bakım merkezlerimizde ücretsiz misafir ediyoruz. Ayrıca engelli yakınına bakmakta zorluk yaşayan ailelerimize, personelimizle evde bakıma destek de olmaktayız.

341 bakım merkezinde 25 bin engellimize yatılı bakım hizmeti sunmaktayız. Gururla söylemek isterim, 2002 yılında 2 bin 600 engelli, kurum bakımı için sırada bekliyorken, hamdolsun şu anda bakım için sırada bekleyen engelli vatandaşımız bulunmamakta.

Son 4 ayda bu konuda büyük bir ivme gerçekleştik. 43 yeni gündüzlü engelli bakım merkezini açtık, şu anda 51 merkezimiz bulunuyor. Ülkemiz bugün artık, engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılan hizmetler ve oluşturulan standartlar noktasında dünyaya rol model olabilecek bir seviyeye ulaşmış durumda. Bu seviyeye gelmemiz, azimle ve istikrarlı şekilde uygulanan politikalar neticesinde. Bu sosyal hizmetlerimiz için, 2019 yılında engelli vatandaşlarımıza yaklaşık 14 milyar lira bir sosyal yardım bütçesi ayırdık. Bu bizim sosyal yardım bütçemizin yaklaşık 4'te 1'ine denk geliyor, engelliler için ayırdığımız. İşte bu, tam olarak bahsettiğim sosyal devlet anlayışımızın bir gereği, aynı zamanda 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürüyen büyük ve güçlü Türkiye'nin de bir göstergesi." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.