Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Saadet Partisi’nden Engelliler İçin Soru Önergesi

KamuMeb.net - Unvan Değişikliği Sınavına tabi olmaksızın mezuniyet durumlarına göre, engelli memurların branşlarında çalıştırılması ve kamu da boş olan 7 bin engelli memur atamasının ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Engelli memurların atamasının ne zaman yapılacağı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi veren Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, ’’Türkiye'de 567 sıra sayılı Devlet Memurlar Kanını kapsamında ögrev yapan engelli memur sayısı 53 bindir. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre atanan engelli memurların birçoğu uzman oldukları alanlar ve aldıkları eğitim dışında istihdam edilmektedir. Ayrıca hala engelli memur kadrosunda kontejan açığı bulunmaktadır.’’ dedi ve engelli memurların mezuniyet durumlarına göre istihdam edilmeleri ve mevcut engelli memurların unvan değişikliği sınavına katılmaksızın eğitim durumlarına göre atanabilmeleri husunda bir değişiklik yapılması planlanmakta mıdır? 60 bin engelli memur kadrosu bulunmasına rağmen hâlihazırda 53 bin engelli çalışmaktadır. Eksin olan 7 bin kontejanın ataması ne zaman yapılacaktır?’’ sorularını sordu.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın verdiği soru önergesi cevap bulacak mı hep beraber yakın zamanda göreceğiz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.