Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Tekerlekli Sandalye Alımları İle İlgili Kanun Teklifi

KamuMeb.net - 2/1436 Esas Nolu 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda ve 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile, engellilik durumu gereği sürekli tekerlekli sandalye kullanımına ihtiyaç duyanların tekerlekli sandalye alımlarında KDV ve ÖTV istisnası kapsamına alınmaları amaçlanmaktadır.

Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Yaklaşık 250.000 engellimizin ise ihtiyaçlarına uygun, kişisel tekerlekli sandalyeye gereksinimi vardır. Yaygın kanının aksine, herhangi bir tekerlekli sandalye, engellilerin derdine derman olamaz. Bu sandalyelerin gerçekten yarar sağlaması için ebatlarının, tasarımlarının ve özelliklerinin tamamen kişiye özgü olması gerekir. Ortopedik engellilerin yaşama katılması için kaliteli ve yüksek teknolojiye sahip tekerlekli ya da akülü sandalye sahibi olmaları gerekmektedir. Bu sandalyelerin fiyatları engellinin ihtiyaçları oranında artış göstermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, bu sandalyeleri de içeren sağlık yardım ve hizmet bedellerinin ödeme şekil ve esaslarının belirlendiği Sağlık Uygulama Tebliği, bu konuda engelliler arasında bir eşitsizlik yaratmaktadır.

Akülü veya manuel her türden tekerlekli sandalyenin KDV ve ÖTV'den muaf tutulması, yürüme engellilerimizin hayata tutunmaları açısından bir fayda sağlayacaktır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.