Öne Çıkanlar Nitelikli Personel Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

2018 Yılı Yeni Kabine Listesi

KamuMeb.net - 2018 kabine listesi belli oldu. 16 Nisan 2017 yapılan referandumla partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş kararı alındı. 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan genel seçimle, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a millet kabineyi kurma yetkisini verdi. Erdoğan, bugün saat 21.30'da yeni Bakanlar Kurulu kabine listesini açıkladı.

65. Hükumette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olurken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül oldu. Yeni kurulan bakanlıklardan olan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'na Zehra Zümrüt Selçuk görevlendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olurken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir kez daha göreve gelerek yerini korudu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Hakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan görevkendirildi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.