Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Sözleşmeli Sağlık Bakanlığı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem

AF Teklifine İlişkin Önemli Açıklamalar

KamuMeb.net - Af teklifinin ikinci infaz paketiyle birlikte ekim ayının sonunda aralık ayının başında Meclis'e geleceğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ‘o konuda biliyorsunuz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın da açıklamaları var. Aralık ayından önce çıkacağına ümit ediyoruz. İç tüzük değişikliklerinin yapılmasını gerektiğini biz söyledik.’’ dedi.

Af meselesiyle ilgili Adalet Bakanlığıyla beraber çalıştıklarını anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adalet Bakanlığının daha kapsamlı bir çalışması söz konusu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın indirim konusunda açık talimatı var. Ona ait bir noktaya geldi. Zannediyorum yakın bir dönem içerisinde böyle bir ceza indirimle karşı karşıya kalınacak. Biraz çalışıldı. Son 1-2 haftada da tekrar bir değerlendirmeler yapıldı. Ancak Adalet Bakanlığı bu konuda hakikaten dört başı mamur, bizim de içinde olduğumuz bir çalışma gerçekleştiriyor. Patronajı Adalet Bakanlığında. İnanıyorum ki yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır." demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya, 7 Haziran 2019 tarihli açıklamasında "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız." karşılığını vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımız'ın çalışması var" diyerek Meclis açıldığında af konusunu gündeme getireceklerinin müjdesini vermişti.

Af ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu konu Meclisin takdirinde olan bir husus. MHP'nin teklifi de bir aftan öte infaza ilişkin birtakım öneriler ihtiva ediyordu. Bu konu ne şekilde olur, gündeme gelir mi, doğrudan parti yönetimimizin, grubunun vereceği bir karar. Dolayısıyla şu an Meclis gündeminde öyle bir teklif yok." karşılığını vermişti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın yanına gelen bir vatandaşın "af çıkacak mı" sorusuna ise "Af ile ilgili çalışma sürüyor" diye yanıt vermişti.

Af kapsamına alınmayan suçlar arasında; Milliyetçi Hareket Partisi'nin kanun teklifinde af kapsamında yer almayan suçlar, devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları, soykırım ve insanlığa karşı suçlar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunundaki suçlar, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamına giren suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, vücut dokunulmazlığına karşı suçlardan olan insan üzerinde deney suçu ile organ veya doku ticareti suçu, 6831 sayılı Orman Kanunundaki suçlar, Kasten Öldürme ve Nitelikli Halleri, İşkence ve Eziyet Suçları yer almaktadır.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.