Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

Af ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

KamuMeb.net - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘’İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adalet Bakanlığının daha kapsamlı bir çalışması söz konusu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın indirim konusunda açık talimatı var. Ona ait bir noktaya geldi. Zannediyorum yakın bir dönem içerisinde böyle bir ceza indirimle karşı karşıya kalınacak. Biraz çalışıldı. Son 1-2 haftada da tekrar bir değerlendirmeler yapıldı. Ancak Adalet Bakanlığı bu konuda hakikaten dört başı mamur, bizim de içinde olduğumuz bir çalışma gerçekleştiriyor. Patronajı Adalet Bakanlığında. İnanıyorum ki yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya, 7 Haziran 2019 tarihli açıklamasında "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız." karşılığını vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımız'ın çalışması var" diyerek Meclis açıldığında af konusunu gündeme getireceklerinin müjdesini vermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en göstergenin verileceği tarihe ilişkin “Sayın Cumhurbaşkanımızın da burada 24 Haziran seçimleri öncesi vermiş olduğu bir söz var ve biz bu sözün bağlısıyız. 3600 ek gösterge polislerimize de ve diğer gruplara da, yani hemşiresi, imamı, öğretmeni de aynı şekilde verilecektir. Biz bu işin zamanlamasını ortaya koymaya çalışıyoruz, bunun en kısa sürede olacağını da daha önce söyledik, benim şahsi kanaatim bu meselenin 2019 yılı içerisinde olacağı yönündedir ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Bu konu, 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, hükümetimizin bir sözü var bu seçim öncesi bir taahhüttür ve bu taahhüt yerine getirilecektir, kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullanmıştı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.