Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Affa Karşıyım

KamuMeb.net - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2018 yılı faaliyetleri, yargı reformu kapsamındaki çalışmalar ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsmail Rüştü Cirit açıklamasında "Kurumsal görüşümüz yok ancak ben şahsen af çıkmasına karşıyım.Afın şöyle bir şeyi olabilir, önceki dönemlerde %40 cezaevine giriliyordu.

Şuan hem ceza arttı hem de cezaevinde kalış süreleri de arttırıldı.Yeni infaz sistemiyle bu oran %66 oldu.Yani 10 yıl ceza alan eskiden 4 yıl yatıyordu, şimdi 6,5 yıl yatıyorsunuz belki bu oran belli orana getirilebilir, %50 gibi bir orana getirilebilir.Çünkü cezaevinde yetersizlik herkesçe malum" dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Kimdir?

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 11 Şubat 2019 tarihinde yeniden başkan olarak belirlendi. Yargıtay'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre;

İsmail Rüştü Cirit, 23 Mart 1955 tarihinde Burhaniye’de doğmuştur. İzmir Namık Kemal Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1978 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Şavşat’ta yedek subay olarak yapmıştır. 

Burhaniye hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Cirit; sırasıyla Hakkari, Araklı, Ahlat Hâkimliği, Zile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İnegöl Hakimliği, Kadıköy Hâkimliği ve Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

19 Temmuz 2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 10 Mart 2011 tarihinde Yargıtay Onüçüncü Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçilmiştir; bu görevini sürdürürken 10 Şubat 2015 tarihinde de Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca Yargıtay Birinci Başkanlığı’na seçilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.