Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara'da Toplandı

KamuMeb.net - Sabah önce Anıtkabir'i ziyaret eden EYT'liler, öğle saatlerinde Yenimahalle'deki Nazım Hizmet Kültür Merkezi'nde toplandı. Yoğunluk nedeniyle çoğu EYT'li salona giremedi."EYT burada, hükümet nerede?, Vur vur inlesin Ankara dinlesin" sloganları dikkat çekti. Toplantıya CHP ve İYİ Parti'den milletvekilleri, sendikacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. "Bu bir hak arayışıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda yaşamak eziyete dönüşmüştür" dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da, EYT'liler tarafından "Başkan Mansur" sloganları ile karşılandı. Yavaş, "EYT için çözümüm var. Sağlık yardımından faydalanamayanların giderleri belediye tarafından karşılanacak. Vatandaşlara sağlık yardımlarından faydalanmaları için belediye tarafından ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. İşlemler sonuçlanana kadar aylık GSS primleri belediye tarafından karşılanacak" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boraz Özüpak, “Bir olduk, birliğimizi gösterdik. Bizim isteğimiz, 4447 sayılı yasanın getirdiği mağduriyetlere artık son verilmelidir. Bunun için de sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bizleri yok saymalarını istemiyoruz. Biz ülkemizin en fazla emek veren, en fazla hizmet eden insanlarıyız. Bizi göz ardı edemeyeceklerini düşünüyoruz. Buradan da bunu haykırmış olduk. Haklıyız, hakkımızın peşindeyiz, seçim öncesi biz bu yasanın geçmesini istiyoruz. Vaat değil, sadece icraat istiyoruz” dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ibrahim atasoy 5 yıl önce

Eyt cikmassa tayiba oy yok kusura bakmayin

Avatar
Yilmaz 5 yıl önce

Dün ankarada çıktığımız bu kutlu davamızda tüm türkiye genelinde ankarada hep bir araya geldik ve kenetlendik bu davada bizlere sahip çıkan bizlerin emniyeti ve guvenligini sağlayan tüm emniyet genel müdürlüğü ve emniyet güçlerine sonsuz teşekkür ederiz