Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Tescil Komitesi Kararı

KamuMeb.net - 26 Aralık 2018 karar tarihli 1 karar numaralı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yapılan başvuruda detaylarına bakacak olursak; tanımları morfolojik özellikleri, biyolojik özellikleri, genetik özellikleri ve diğer özellikleri ekte belirtilmiş olan Efe Arısı (Apis mellifera Anatoliaca) ve Gökçeada Arısının (Apis mellifera Anatoliaca) tescil edilmesine yönelik başvuru türleri, damızlık ve arı ürünleri kullanım amacı 22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarının Tesciline İlişkin Yönetmelik” hukuki dayanaktır.

Evcil Hayvan Tescil Komitesi 2018 Yılı Olağan Toplantısında alınan kararlarda; tescil için başvurulan, Ayvacık Atı tescil kriterleri açısından ırk, tip, yöresel tip ve ekotipleri olarak tanımlanabilecek yeterli kriterler ve verilere sahip olmadığından tescili uygun görülmemiştir.

Tescil için başvurulan, Batı Ege Arısı ekotipinin ismi değiştirilerek ‘‘Efe Arısı’’ ekotipi olarak tescil edilmiştir. Tescil için başvurulan, Gökçeada Arısı ‘‘Gökçeada Arısı’’ ekotipi olarak tescil edilmiştir. Tescil için başvurulan, Muğla Arısı tescil kriterleri açısından ırk, tip, yöresel tip ve ekotipleri olarak tanımlanabilecek yeterli kriterler ve verilere sahip olmadığından tescili uygun görülmemiştir.

Anadolu-T etçi tavuk hattının tescil kriterleri açısından ırk, tip, yöresel tip ve ekotipleri olarak tanımlanabilecek yeterli kriterler ve verilere sahip olmadığından tescili uygun görülmemiştir. 2017 yılında yapılan Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Tescil Komitesi olağan toplantısında ‘‘Trabzon Zerdava Köpeği bilgilerinin bu aşamada tescil için yeterli olmadığı, tescil açısından bir sonraki toplantıya sunulmak üzere alt komiteden tekrar rapor istenmesine’’ kararı alınmış olup, bu karar gereği hazırlanan alt komite raporuna göre ırkın tescili için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu belirtildiğinden bu aşamada tescili uygun görülmemiştir.

EKLER

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.