Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

İcralık Çocukları İçin Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Kanun Teklifinin Genel Gerekçesinde ''Boşanma aşamasındaki veya boşanmış olan çiftler arasında çocuk ya da çocukların kimde kalacağı önemli bir sorun olmakla beraber, çocuğun velayetini alan eşin diğer tarafa çocuğu göstermemek istemesi ile ortaya çok daha büyük sorunlar ve büyük dramları çıkartıyor. Bu durumların yaşanmasının ardından çocuk adeta bir mal gibi görülerek, diğer tarafa icra yolu teslim edilmektedir. İcra müdürlükleri mahkemenin vermiş olduğu ilam sonucu, çocuğun icra yoluyla teslimi için güvenlik güçleri, icra memurları ve avukatların bulunduğu bir ortamda karşı tarafa teslim edilmektedir. Bu çağdaş Türkiye'ye yakışmayan bir görüntü olmasının ötesinde icra ile alınan çocuk ya da çocuklar olmak üzere psikolojik sorunlar yaratmaktadır.

Söz konusu kanun değişikliği ile çağdaş bir Türkiye'ye yakışmayan bu tablonun önüne geçilmesi, çocuk ya da çocukların, ailelerin yaşadığı travmanın önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

9 Haziran 1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 25'inci maddesi değiştirilerek, çocukların anne ya da babaların icra yolu ile teslimi sırasında yaşadıkları travmanın önüne geçilmesi, günümüz Türkiye'sine yakışır bir yöntemle anne ya babanın çocuğunu görmesi amaçlanmıştır.

KANUN TEKLİFİ

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.