Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Tek Saat Açıklaması

KamuMeb.net - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Biz 2016 yılında bu kararı verdiğimizde maalesef Türkiye'de her karara negatif bir direnç gösteren muhalif kesimler o karara da direnç göstermiş, muhalefet etmişti. Geldiğimiz nokta aslında ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Biz o kararı alırken gün ışığından daha fazla yararlanmanın tek saat uygulaması ile mümkün olacağını hesap etmiştik. Nitekim sonrasında yaptığımız çalışmalar da bunun böyle olduğunu gösterdi." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İlk uygulama döneminde elektrik tüketiminde toplam tasarruf değeri 1,3 milyar kilovatsaat olarak hesaplandı. Bunun da bugünkü rakamlarla karşılığı yaklaşık 1 milyar Türk lirası demektir. Avrupa Birliği'nin bu yönde almış olduğu karar da aslında isabetli bir karardır. Avrupa Birliği ve Türkiye'miz arasındaki zaman zaman bir, zaman zaman da iki olan saat farkı eskiden olduğu gibi tek saate inmiş olacak. Bu açıdan da olumlu buluyoruz.

Zaten birçok ülke de sadece Avrupa Birliği değil, yaz ve kış saat uygulamasından vazgeçme yönünde iradelerini, çalışmalarını ortaya koyuyorlardı. Avrupa Birliği geçtikten sonra herhalde dünya genelinde iki saat uygulamasını uygulayan fazlaca bir ülke kalmayacak diye düşünüyorum. Ülkenin coğrafyasına göre de değişebilir. Çok büyük ülkelerde biliyorsunuz kendi içlerinde farklı zaman dilimleri de var. Bizim bütün çalışmalarımız bilim ve araştırmaya dayanıyor. Böylece uygulamaya geçtik. Aklın yolu bir, Avrupa da geçiyor.’’ Dedi

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.