Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Evde Hamburger Nasıl Yapılır?

KamuMeb.net - Evde hamburger yapmaya başlamadan önce ekmeğini pişirmeniz gerekiyor. Ardından iç malzemelerini de ekleyip güzel bir hamburger elde edeceksiniz. Hamburger ekmeğini yapabilmeniz için; 600 gr un (yaklaşık 5 su bardağı), 120 gr tereyağı (margarin), 2 çay kaşığı tuz, 220 ml ılık süt (1 su bardağından biraz fazla), 150 ml ılık su(1 su bardağından iki parmak az), 1 çay kaşığı şeker, yarım yaş maya (20g) kullanmanız gerekmektedir.

Hamburger ekmeğinin üzerine; isteğe göre 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı süt ekleyebilir veya sadece su ya da süt sürebilir ve susam ekleyebilirsiniz. Hamburger köftesinin iç harcı için; 500 gr dana kıyma, tuz ve karabiber, varsa domates tozu, kimyon ekleyebilirsiniz. 

Hamburgerin üstüne; soğan, marul, domates, peynir, kornişon turşu ve isteğiniz ne varsa ekleyebilirsiniz. Hamburgerin sosu için; ketçap, mayonez ve hardal ekleyebilirsiniz.

Ev yapımı hamburgeri için öncelikle hamburger ekmeğini hazırlayarak işleme başlamalısınız. Bir kaba; maya ve şekeri ılık su ve süt eritin. Ardından hamburger ekmeği için belirttiğimiz diğer malzemeleri de ekleyin ve en az 6 dakika yoğurun. Çünkü hamur ne kadar güzel ve çok yoğrulursa o kadar güzel olacaktır. Hamurun yaşlığını hamuru biraz unlayıp yuvarlak bir top haline getirerek giderebilirsiniz. Hamuru üstü kapalı sıcak bir yerde 10-15 dakika bekletin.

Hafif kabarmış hamuru leğende biraz daha yoğurup kabarıklığını giderdikten sonra 7 yada 10 parçaya bölün. Parçaların alt tarafı masa üstünde kalmak şartıyla avucunuzun içinde yuvarlayın ve aralıklı tepsiye dizin ve 5 dakika bekletin. Sonra bezelerin üstüne hafifçe basın. Üstü kapalı 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra yumurta, su ve süt karışımını fırçayla hamurun üstüne sürün. Susam serpin ve önceden ısınmış fırında 200 derecede alt üst 17-20 dakika pişirin. Hamburger ekmeği piştikten sonra üstü fırından alıp üstü kapalı soğumaya bırakın.

Hamburger köftesi için kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve domates tozunu iyice yoğurun. Hafif unlanmış bir yerde kıymayı elinizle düzleştirin ve bir bardakla yuvarlak çıkartın. Buzluğa sığacak bir tabağa dizin. Üstüne yağlı kart serin ve bir sıra daha yapın. Buzlukta yarım saat yada bir saat beklettikten sonra ve ister tost makinesinin arasında veya teflon tavada iki taraflı kızartın. 

Son aşama olan hamburger sosu için mayonez, ketçap ve hardal iyice karıştırıldıktan sonra ekmeklerin arasına istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.