Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

3600 Ek Gösterge, Bekçi Alımı ve 12 Bin Personel Alımı Açıklaması

KamuMeb.net - 3600 ek gösterge için milyonlarca memurun gözü kulağı bu konudaydı. Sonunda beklenen açıklama geldi.Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan, ''Meclis takvimi uygun olursa 3600 ek gösterge seçimden önce çıkacak. Ak Parti'nin söz verip de yapmadığı bir şey yok. Ayrıca 24 Şubat'ta yeni başkanı seçmeyi planlıyoruz dedi.'' dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan, ''3600 ek gösterge torba kanun içerisinde yapılacak. TBMM kapanmadan torba teklif gündeme gelebilir.'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bekçimiz bizim gecedeki gözümüz. Milletimizin huzurunun teminatıdır. Buradan taviz vermemiz eski günlere dönmemiz mümkün değil. Suçluya alan bırakmamak istedik. Cumhurbaşkanımız 'Yastığa başımı koyduğumda bekçi düdüğü duymak istiyorum' diyerek talimatı verdi. 2016 yılından itibaren 9 bin 944 yeni bekçimiz göreve başladı. Öncekilerle beraber halihazırda 11 bin 382 bekçimiz görevinin başındadır. Yine Halihazırda 8 bin 670 bekçimizin atamaları yapıldı, eğitimleri önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanıp göreve başlayacaklar. Bin 620 arkadaşımızın da sağlık raporu ve soruşturma süreci devam etmektedir. Neredeyse rakam 10 bin 300'e varmıştır. 10 bin 300 arkadaşımız Allah nasip ederse Türkiye genelinde görevlerine başlayacaktır. Bununla da yetinmiyoruz. İnşallah Mart başında 8 bin bekçi alımı için de bekçi alımında yeniden ilana çıkıyoruz. Netice aldık mı evet, iyi netice aldık." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplamda  sağlık personeli dahil olmak üzere 12 bine yakın kişinin istihdamı söz konusu olacak" açıklamasında bulundu.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.