Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel Ramazan Pidesi Malzemeleri MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

KamuMeb.net - Merak ve heyecanla beklenen 3600 ek gösterge konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunda ''Bu kapsama girebilecek kim varsa hepsini 3600'dan yararlandıracağız.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polislerin ve güvenlik güçlerinin 3 bin 600 ek gösterge sorunu olduğunu belirterek, "Bunu yapacağız. Öğretmenlerimize, hemşirelere, din görevlilerimize de 3 bin 600 ek gösterge verilmesi için sonuna kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kapsamın genişletilmesi gerektiğini burada da bir kez daha ifade etti. Yalçın, “Ek göstergede atılan adımları olumlu bulmakla beraber, kapsamın yeterli olmadığını, sadece 4 meslek grubu ile sınırlı tutulmaması gerektiğini her yerde ifade ettik, etmeye devam edeceğiz. Bu işte zaman kadar kapsam da önemli. Kamu görevlileri bu konuda memnuniyet üretecek bir çözüm bekliyor” şeklinde konuştu.

Akademik ve idari personelin, yöneticinin, öğretmenin, hizmetlinin, memurun, şefin; bütün eğitim çalışanlarının bir bütün olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunlarının farkındayız. Eğitimde de kamuda da sözleşmeliliğe son verilmesini istiyor ve bunun için çaba harcıyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları başta olmak üzere, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge sistemine dâhil edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.