Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Kahveci'den 3600 Ek Gösterge ve Üniversiteli İşçiler Açıklaması

KamuMeb.netTürkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Sözleşmeli istihdamı kamuda huzursuzluk yaratıyor. Kamuda çalışma barışını bozuyor. Kadrolu istihdamın benimsenmesi gerekiyor. Çeşitli statüde çalışan arkadaşlarımız var, bu statülerle kamuda huzuru sağlayamayız. MEB niye 4+2 kararında ısrarlı anlamıyoruz. Sözleşmeli arkadaşlarımızı seçimden önce kadroya geçirelim. Bu statüde personel alımına son verelim. Ücret noktasında teşvik ederek, çalışanları az gelişmiş bölgelere kendi rızasıyla gitmesini sağlayalım. Sözleşmeli istihdam konusunda siyasi iktidarın da çelişkisi var. Kadro meselesi kaçınılmazdır. Aileler bütünleşmelidir. Sözleşmeli alıp, sonradan kadroya alınacağına, baştan sözleşmeli almamaları gerekir.Kamuda istihdam kadrolu personel alımıyla gerçekleştirilmelidir.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Yardımcı hizmetlerin taleplerinin bütçeye yükü yok. Bu arkadaşlara da memur kadrosunun verilmesi gerekir. Bunun karşılığı da iş verimi konusunda alınır. Kamu dışı sağlık personeli oluyor. Aile hekimliğinde çalışan arkadaşlara bu şekilde iş güvencesiz istihdam sağlanıyor. Kamuda ihtiyacımız varsa bu insanlara neden kamu dışı deniyor? 4/A dışında istihdam edilen arkadaşların birçok özlük hakkı elinden alınıyor. Güvencesiz çalışma istihdamı kabul edilebilir birşey değil. Siyasi irade kamu çalışanlarından iş güvencesini almak niyetindeyse aklından bile geçirmesin. Kırmızı çizgimizi ihlal ederlerse tavrımızı ortaya koyarız. Kamuda yaşanan sıkıntılara ilişkin Memur Şurası düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konular burada enine boyuna tartışılmalı ve bir çözüm bulunmalıdır.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''ILO insana yaraşır iş kavramını gündemine almış. Biz de çalışma hayatında bu kavrama uygun çözümler bulmalıyız. Sendika 4.0 isim değiştirilerek kullanılmaya başlandı. Hedefimiz Türkiye bu gelişmeleri seyretmesin, içinde olsun. İlk defa biz gündeme taşıdık. İstihdam ve meslek gruplarının değişmesi konuları çok önemlidir. İyi katılım oldu panelimize. Bu konuyu uzun soluklu sürdüreceğiz Gelecekte bazı meslek grupları olmayacak. Robotlar kullanılacak. Avukatlık, pilotluk gibi meslekler ortadan kalkabilir. işsizlik söz konusu olabilir. Ortak aklın oluştuğu bir süreç yaşıyoruz. Türkiye Kamu-Sen'in öncülük etmesi bizi sevindiriyor. Sendika 4.0 konusunda çalışmalarımızda Türk-İş, ILO, TOBB, Üniversiteler olacak. Ortaklarımızla birlikte bu süreci yürüteceğiz.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Üniversiteli işçi arkadaşlar, işçi statüsünde çalışanlar memur kadrosuna geçmek istiyor. Toplu sözleşmede karar altına alınmış. Gereğinin yapılması lazım. Yapacağız diye yola çıkıyorsanız bunu gerçekleştirmeniz lazım. Her 2 yılda bir bütün kurumlar görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılsın diyoruz. Ama kurumlar açmıyor, Neyi bekliyorlar anlamıyoruz. Mesela, Sağlık Bakanı bu sınavı açmayarak kurallara aykırı davranıyor. Sonra da liyakat ve ehliyeti tartışıyoruz. Mülakat doğru bir yöntem değildir, kul hakkı yemektir. Cumhurbaşkanına da ifade ettim. Orada bilgiyi ve beceriyi ölçeceksiniz, 3 5 dakikada nasıl ölçülecek? Mülakata hayır diye rapor hazırladık. Bunun kaldırılması için her platformda dile getiriyoruz. Güveni tesis etmemiz lazım. Bu işlerde ehil olanları çıkartmamız lazım. MEB Bakanı bir adım attı, ama geri adım atmak zorunda kaldı. Malum yetkili sendika korkuyla ortalığı kaldırdı. Türkiye'nin bu süreçte kaldırabileceği yük değil bu. Falancanın adamı, bilmem ne sendikası üyesi diyerek yol alamayız. Devletin önemli kademelerindeki saygınlığı ortadan kaldırmayalım. Türk Eğitim -Sen okul müdürlerinin 20 bin civarı memur-sen üyesi 2 bin Türk Eğitim-Sen üyesi diye rapor açıkladı. Bu kabul edilebilir birşey değil.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''3600 ek gösterge konusunda bir çalışma ulaşmadı elimize. Bakan da çalışmalar bir aşamaya gelince sendikaları da dahil edeceğini ifade etmişti. Seçim zamanına kadar çıkmasını bekliyoruz. Bu taahhüt başka bahara kalmasın. Plan bütçe komisyonunda bekleyen bir çalışmamız var. Hakkaniyetli bir çalışma yaptık. 3600 ek gösterge sözü yerine getirilsin. Emekli olmak isteyen arkadaşlar var, onlar da bu düzenlemeyi bekliyor. Bu yasalaşırsa emekli olmak isteyenler emekli olacak, istihdam açılmış olacak. Enflasyon hesaplarında sepetteki ürünlerin değişmediği yönünde bilgi geliyor. bir önceki aya göre bir değişim olmadığı görülüyor. Bizim enflasyonumuz çok daha yüksek. Özellikle gıda enflasyonu. Nisan ayı itibariyle %4'ün üzerine çıkacak.'' dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.