Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Reçel Yapmanın Püf Noktaları

KamuMeb.net - Türk vatandaşlarının vazgeçilmez tadlarından biri olan reçel, kahvaltılarda sofralarımıza tat veriyor. Kayısı, çilek, incir, ayva, vişne ve daha bir çok meyveden yapılan reçeli yapmanın püf noktalarını açıklayacağız.

Küçük ve taze meyveler seçilmeli. Reçel için kullanılacak meyveler olgun, kabuklu ise mutlaka diri olmalı. Üzerinde lekeler olmamalı. Dinlenmiş su kullanın. Kaynama aşamasının sonuna doğru limon tuzu ya da limon suyu ekleyin. Şekerlenmeyi ve bozulmayı önler. Meyvenin çekirdeklerini de ekleyin. Reçele renk verir. Reçel yapıldıktan sonra, küçük ve çelik kapaklı cam kavanozlarda muhafaza edilmeli.

Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın. Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın. Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir. Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız. Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz. Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir. Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır. Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır. Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz. Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır. Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.