Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

2018 Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu

KamuMeb.net - Söz konusu e-Kılavuza göre 5., 6., 7., 8. hazırlık sınıfı ve 9., 10., ve 11. sınıflar için sınav başvurusu 12 Mart - 5 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak. 3 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da yapılacak sınavın giriş belgeleri 24 Mayıs 2018 tarihinde ilan edilecek ve sonuçlar 18 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

e-Okul sisteminde güncel bilgileri olan öğrenciler sınava başvuru yapabilirler. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacak olup, tutuklu ve hükümlü öğrenciler bursluluk sınavına başvuramayacaktır.

Sınava özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin başvurabilirler. Yine sınavı kazananlar Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bu haklarından yararlanabilirler.

%10’u Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrencilere, %5’i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan ya da vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına, %5’i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere, %80’i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere kontenjan ayrılır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.