Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Tarihi Değişti

KamuMeb.net - MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Erken Seçim önerisinin ardından varılan ortak karar sonucunda Erken Seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması açıklanmıştı. Erken Seçim tarihinin 24 Haziran olması, bu yıl ilk kez yapılacak YKS Sınavı ile aynı tarihe denk gelmişti. Ancak YÖK, ışık hızıyla yaptığı açıklamada YKS tarihinin başka tarihe ertelendiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada ‘’24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS'nin 30 Haziran 2018 - 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir. 30 Haziran cumartesi günü TYT (Temel Yeterlilik testi), 01 Temmuz 2018 da AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve yabancı dil testi yapılacak Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını açıklamıştı. Açıklanan tarih Üniversite sınavına denk gelmişti.’’ denildi.

6114 sayılı Kanun’un 7. maddesinin 5. fıkrası gereği, sınav ile ilgili açıklama ve duyurular; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sayfasında yapılmaktadır. 

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.