Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

3600 Ek Gösterge ve Mülakat Sonuçları Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''İnfaz koruma memurlarımızın bu talebi haklı bir talep. Gerçekten zor şartlarda çalışıyorlar. Büyük fedakarlık altında görev yapıyorlar. Onların durumlarını iyileştirmek için çalışmak benim onlara olan borcum. Geçen dönem bakanlığım döneminde Genel Kurula kadar yasayı getirdik, kısmet olmadı. Şimdi oraya getirdiğimiz düzenlemelerin kaldığımız yerden takipçisi olacağız. İyileştirme için gayret edeceğiz, bize güvensinler.

Yeni pakette düşünüyoruz çünkü uzlaştırma çok başarılı oldu.  Şimdi cezaya göre değil de suç tiplerine göre bir katalog yapmayı ve kapsamı genişletmeyi düşünüyoruz.  Muhtemelen Eylül'de kamuoyunu açıklayacağız detayları.

Tabi Bakanlıkta çalışan arkadaşlarımız hepsi istiyorlar ki özlük kartları daha iyi olsun. Hem bakanlıktaki zabıt katiplerimiz hem de infaz koruma memurlarımızın bu 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı içinde olduklarını bilmelerini isterim. Daha detay açıklanmadı ama onlarla ilgili kısma ben burada söylemiş olayım. Onlar da bu kapsamın içerisinde yer alacaklar. Tabi bunların maaşlarına bir iyileştirme geliyor ama emekli oldukları zaman daha büyük bir iyileştirme ve emekli ikramiyelerinde de daha büyük bir artış söz konusu. Tabii emekli olmuş olanlara da bunun aynen yansıdığını ifade etmek isterim.

Çekle ilgili konuda biz daha önce defalarca düzenleme yaptık. Bizim Anayasamızda esasında ekonomik sözleşmelerden doğan konularda hapis cezası verilemeyeceğine dair bir düzenleme var. Fakat çekle ilgili hem iş dünyamızın taleplerini, hem de çek mağdur olan taleplerini dengelemek için biz 3 mü 4 defa çeki ile ilgili cezaları affeden, borçları yapılandıran kanunlar çıkardık. Fakat her defasında bu sorun tekrar büyüdü, önümüze geldi şimdi öyle gözüküyor ki bir kez daha büyüdü ve yeniden önümüzde durmaktadır. Bu konuda tabii Hazine ve Maliye Bakanlığıyla Ticaret Bakanlığımızın çalışmasına da ihtiyaç var. Onlar da bu konunun farkındalar.  

Bana ziyarete gelenlere de söyledim, bu konuyu ben oradaki yetkili arkadaşlarımıza da konuşacağız ve nasıl bir adım atarız ona göre karar vereceğiz. Esasında doğrudan hapis cezası yok onunla ilgili bir süreç var. Çeki karşılıksız çıkan yani 5 sene belki bir zaman geçtikten sonra ancak hapisle yüz yüze gelebiliyor ya bu kadar da bir esneme payları var ama ondan sonra da para cezaları var. O para cezaları ödemek, çekle ilgili karşılığı ödemek onları da zorluyor. Onları da hakkaniyetli bir çözüm elbette geçmişte ürettik, yeni dönemde de bunun üzerinde çalışmak gerektiğini düşünüyorum.

Liyakat bizim vazgeçemediğimiz, vazgeçmeyeceğimiz bir şey. Hakim savcı yardımcılığı, teftiş, meslek içi eğitim. Bunlar tamamen liyakati korumak ve arttırmak için. Şimdi sınavlarda da biz liyakate önem veriyoruz ve liyakat esaslı bir alımı yapıyoruz.

İlk 100’e giren veya sıralamada yer alan hepsinin hakkını hukukunu koruyan adımlar atıyoruz. Ve hakkını hukukunu koruyan sonuçlar ortaya çıkıyor.  Sonuçlar açıklandığında sınava giren her bir gencimiz bunu mutlaka görecektir. Bundan kimsenin endişesi kesinlikle olmamalıdır, olmayacaklarını da biz düşünüyoruz. Ayrıca çoğulculuk bağımsızlık ve tarafsızlığını sigortasıdır.

Biz bu konulara önem vereceğiz, çoğulculuğa. Girişte de buna önem vereceğiz. İki, unvanlı, unvansız her türlü atama, tayinleri de HSK yapıyor. Kurul da buna önem verecek ve bu çoğulculuğu biz henüz hayatımıza yansıtacağız. Çoğulculuğun Türk yargısının sigortası olduğuna ben inanıyorum. Biz yolculuğu muhafaza ettiğimizde pek çok tehdit ve tehlikeyi doğmadan daha kaynağında yok edebilecek bir güce sahip oluruz. Çoğulculuğu kaybettiğimizde Türkiye için sıkıntı var demektir.

Bayramdan önce açıklayacağız. Şu anda bayramdan önce hem ona açıklayacağız hem de yeni bir sınavımız olacak bizim bu hakim savcı yardımcıdır müessesesine geçince 3 yıl sonra ancak mesleğe kabul olacağı için o aradaki bir yıl atama olmayacak, o açığı da kapatmak için belli sayıda bir alım yapacağız. Hem sonuçlara açıklayacağız hem de yeni sınavı ilan edeceğiz, buradan söyleyeyim.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.