Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Bakan Bozdağ'dan Yeni Yargı Paketi Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Cezaevinde hasta tutuklu ve hükümlüler var. Bunlara ilişkin de bizim düzenlemelerimiz var. Adli Tıp Kurumu cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyecek kişilerle ilgili raporlar verilmekte. Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı bunun hakkında bir karar vermektedir. Burada ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz bunları aşmak için bu konuda ki düzenlemeleri hasta tutuklu ve hükümlülerin daha iyi bir şekilde tedavi edilmeleri ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacak bir esnek düzenleme yapma konusunda irademiz oluştu. Daha insancıl bir düzenleme nasıl yapabiliriz? Şimdi bunun üzerinde çalışıyor arkadaşlarımız, formüller aranıyor hem bizim tecrübemiz hem Avrupa’daki uygulamalar gözden geçiriliyor. Burada bir adım atacağımızı ifade etmek isterim.'' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Arabuluculuğun kapsamını genişletme konusunda da bazı adımlarımız olacak. Daha önce de ifade edildi, kira alacaklarıyla ilgili konular yeni dönemde arabuluculuğun kapsamına alınabileceği gibi başka bazı yeni konuları da arabuluculuğun kapsamına almayı planlıyoruz. Bu konular netleştiğinde onları da kamuoyuyla paylaşacağız. Tabii arabuluculuk sınavıyla ilgili de bir adım atacağımızı buradan ifade etmek isterim ama henüz detaylar netleşmediği için detayları vermek istemiyorum. Ama pek çok konuda bir paket olacak. Bu paketin içinde hem ceza, hem infaz hem hukuk birçok alanda düzenlemeler olacağını buradan ifade etmek isterim. Muhtemelen Eylül ayı içerisinde bunların detaylarını daha net bir şekilde konuşma fırsatı bulacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.