Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Bakan Bozdağ'dan İnfaz Koruma Memurlarını İlgilendiren Açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Cezaevlerindeki infaz uygulamaları, anayasamız ve kanunlarımız çerçevesinde, anayasaya ve hukuka uygun bir biçimde yerine getirilmektedir. Burada herhangi bir kimsenin endişesi ve şüphesi olmamalıdır. Çünkü her türlü denetime açık bir infaz sistemi uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz.

Cezaevlerinde görev yapan infaz koruma memurlarımızın, yönetimlerinin karalanmasına, kirletilmesine, yıpratılmasına bugüne kadar izin vermedik. Adalet Bakanı olarak bundan sonra da bu iftiraların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. İşin aslı var mı yok mu araştıracağız. Bugüne kadar da hep araştırdık. Ne kadar kamuoyunda haber çıkıyorsa o haberlerin hepsini takip eden bir ekip kurduk Adalet Bakanlığı'nda. Anında inceliyor ve bu haberlerle ilgili ne kadar doğru ne kadar eğri bunları şeffaf bir şekilde Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün sitesinde yayınlıyoruz ve kamuoyuna ilan ediyoruz. Şu ana kadar yapılan incelemelerde ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu tamamen ortaya çıkmış durumda. Neredeyse yüzde 100'ü asılsız çıktı. Bu iftiraları atanlar, bu yalan haberleri yayanlar yüzü kızarıp bir defa dahi özür dilemediler.

Terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve infaz koruma memurlarımızı, infaz sistemimizi suçlayanlara prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Doğru olan her şeyin üzerine gittik bundan sonra da gideriz. Ama şu ana kadar doğru bir bilgi, doğrulanmış bir işkence ve kötü muamele iddiasına ulaşamadık.

Önceden beri beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı ve sorunlarınızın çözümünü yakından takip ettim. Siz de yakinen bilirsiniz ki çok önemli bir kanun genel kurula kadar getirdik ama son anda oradan çekmek zorunda kaldık. Onun sebebini de söyleyeyim, sizlerin haklarıyla ilgili iyileştirmeler konusunda itirazlar gelince kanun geçirelim dediler. Ben o zaman bu yoksa kanunu tüm çekiyorum dedim ve kanunu tüm çektim. Sizin hakkınızı, hukukunuzu korumak için öbürlerinden de vazgeçtik. Bundan sonraki süreçte de ceza ve infaz kurumlarımızda fedakarca çalışan infaz koruma memurlarımızın ve diğer çalışanlarımızın haklarını korumak, iyileştirmek, geliştirmek için büyük bir gayret içinde olacağım.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.