Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

CTE Personeline 3600 Ek Gösterge ve Kadro Soru Önergeleri

7/28051 Esas Numaralı 11 Nisan 2020 tarihli İnfaz koruma memurlarının özlük haklarına ilişkin soru önergesi İYİ Parti Mersin Milletvekili ZEKİ HAKAN SIDALI tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yazılı olarak cevaplandırması için TBMM'ne sunuldu.

Söz konusu soru önergede ''İnfaz Koruma Memurlarının hizmet sınıflarının değiştirilerek Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hakkında bir çalışmanız var mıdır? İnfaz Koruma Memurlarına 3600 Ek Gösterge verilmesiyle alakalı bir planlamanız var mıdır? Görevlerini sözleşmeli olarak ifa eden İnfaz Koruma Memurlarına kadro verilmesiyle alakalı bir çalışmanız mevcut mudur? Covid-19 salgını sebebiyle evlerinden uzakta karantina şartlarında çalışacak İnfaz Koruma Memurlarına bu süreç için ek mesai ücreti ödenmesi gibi bir çalışmanız var mıdır? Ceza İnfaz Kurumları idarecilerinin büyük çoğunluğunun kurum dışından alındığı bilinmektedir. Bu idarecilerin tamamının kurum içinden atanması gibi bir çalışmanız var mıdır? Bu atamalar ne gerekçe ile dışarıdan yapılmaktadır? Yeni Ceza İnfaz Kurumu kampüslerinin mimari tasarımlarında personelin güvenlik, yaşam alanı gibi ihtiyaçlarına yönelik kolaylaştırıcı önlemler düşünülmekte midir? İnfaz Koruma Memurlarının yaptığı görev gözetilerek maaşlarında bir iyileştirme düşünülmekte midir?'' soruları yer almaktadır.

7/27914 Esas Numaralı 13 Nisan 2020 tarihli Sözleşmeli ceza infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadroya alınmaları önerilerine ilişkin soru önergesi Saadet Partisi Konya Milletvekili ABDULKADİR KARADUMAN tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yazılı olarak cevaplandırması için TBMM'ne sunuldu.

Söz konusu soru önergede ''sözleşmeli ceza infaz koruma personellerinin kadroya geçirilerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususunda yeni bir düzenleme yapılacak mıdır? Bakanlığınız bünyesinde çalışan toplamda kaç sözleşmeli ceza infaz koruma personeli bulunmaktadır? Ceza infaz koruma personelinin çeşitli riskler altında çalıştığı bilinmektedir. İnfaz koruma personellerinin riskli çalışma grubu olarak değerlendirilmesi ve güvenlik hizmeti sınıfına geçirilmesi konusunda çalışmanız var mıdır? Geçtiğimiz aylarda ulusal basında ceza infaz koruma personelleriyle ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılacağı haberleri yer almıştı. Ancak gelinen noktada bu konuda henüz fiili bir adım atılmış değildir. Söz konusu haberler asılsız mıydı? Değilse düzenlemelerin geciktirilme sebepleri nelerdir?'' şeklinde sorular yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cuma KILIÇ 3 yıl önce

Cevap hazır. Konu ile ilgili çalışmalarımız var, bitme aşamasında önümüzdeki günlerde meclise sunulacak. Bekir Bozdağ ın bakanlığından miras kalmış bir cevaptır.