Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

2018-2019 Engelsiz Üniversite Ödülleri Başvuruları

KamuMeb.net - 2018-2019 eğitim öğretim yılında verilecek olan Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri, Engelsiz Üniversite Programı Nişanı Ödülleri ve Engelli Dostu Bireysel Ödüller ile ilgili bilgi ve başvuru değerlendirme formlarının uygun olduğuna karar verildi.

YÖK olarak Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temalarıyla yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz. Bu bağlamda ilk kez 2018 yılında başlatmış olduğumuz ''Engelsiz Üniversite Ödülleri'' üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerden gelen talepler doğrultusunda yoğun ilgi görmüş ve kapsamı genişletilmiştir. Engelsiz Üniversite Bayrakları ödülünde ''Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak)'' yer almaktadır. Ödülün bir diğeri ise Engelsiz Program Nişanı kategorisinde verilmektedir. Bu yıl ayrıca bireysel gayret gösteren akademik ve idari personele ''Engelli Dostu Bireysel Ödüller'' verilecektir.

Bireysel farklılıkları toplumsal bütünleşmeye dönüştürmek ve sağlanan hizmetlere ulaşılabilirlik, adalet ve sosyal devlet anlayışının bir tezahürü o ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Bu sebeple, erişilebilirlik; engelli bireylerin sosyal hayata katılabilmeleri açısından üzerinde önemle durulması gereken konuların başında gelmektedir.'' denilmiştir.

DUYURU

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.