Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

23 Üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Olarak Belirledik

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''Araştırma üniversitelerimiz ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı bu protokol çerçevesinde, üniversitelerimize akademik performanslarına göre AR-GE çalışmaları için fon kullandırmış olacak.

Bu ziyaretlerde üniversitelerimizin rektörlerini, senatolarını, yönetim kurullarını topluyoruz. Hocalarımızla birlikte gerek üniversitelerimizin içinde bulunduğu durumu, beklentileri, ihtiyaçlarını, varsa eleştirilerini dinliyor ve Yükseköğretim Kurulu olarak aldığımız bu geri beslemeyle üniversitelerimize yönelik politikalarımızı revize etmeye, yeniden şekillendirmeye çalışıyoruz.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkemizin en saygın, en mümtaz yüksek öğretim kurumlarından biridir. İnşallah, YÖK olarak üniversitemizden aldığımız bu görüşleri birlikte değerlendireceğiz ve geleceğe ilişkin önemli çalışmalara imza atacağız diye düşünüyorum.

Araştırma üniversiteleri konsepti ve stratejilerini yeniden ele aldık ve Türkiye'de akademik üretkenliğe dayalı olarak 20'si devlet 3'ü vakıf üniversitesi olmak üzere 23 üniversiteyi araştırma üniversitesi olarak belirledik. Bu bir ilk oldu. Bu üniversitelerimizle bir araya geldik. Bugün ODTÜ'de araştırma üniversiteleri olarak gelmiş olduğumuz mesafeyi değerlendireceğiz.

Araştırma üniversiteleri için Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile yapmış olduğumuz protokolle özel bir destek programı planladık. Araştırma üniversitelerimiz ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı bu protokol çerçevesinde üniversitelerimize akademik performanslarına göre AR-GE çalışmaları için fon kullandırmış olacak. Biz, YÖK olarak araştırma üniversitelerinin kendine mahsus bir statüsünün olmasını ve bu statü çerçevesinde desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşte bu desteği bu toplantıyla ilan etmiş olacağız.

Bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere, YÖK Başkanlığı tarafından her yıl yapılacak performans değerlendirmesi sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine yıllık olarak kaynak tahsis edilecektir.

Araştırma üniversitelerine yönelik olarak bu yıla mahsus olmak üzere 100 milyon liralık bir kaynak, araştırma projelerinde kullanılmak üzere üniversitelerimize destek aktarılacaktır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.