Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri öğrenci KYK 464 Personel Alım İlanı

Akademik ve İdari Personelin Özlük ve Hukuki Hakları (14 Nisan 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''09-10 Nisan 2022 tarihlerinde Sendikamızın Ankara'da düzenlediği 6. Dönem 2. Başkanlar Kurulu Toplantısına Şube ve İl Temsilcisi Başkanlarımız katılarak, kendi bölgelerindeki üyelerin yaşadığı sorunları sözlü ve yazılı olarak Merkez Yönetim Kurulumuza iletmişlerdir.

Sendikamız üyesi yükseköğretim akademik ve idari personelinden gelen şikayetler doğrultusunda kurumunuzdan aşağıda belirtilen sorulara cevap alınması gerekliliği duyulmuştur.

1) Son 1 yıl içerisinde, Yükseköğretim idari personelinin özlük ve hukuki haklarına yönelik yapılan çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

2) Son 1 yıl içerisinde kaç üniversitede Görevde Yükselme ile Unvan Değişikliği Sınavı yapılmıştır? Yapılan her bir sınav ve her bir kadroya kaç kişi başvurmuştur? Sözlü mülakat neticesinde kaç kişinin sıralaması değişmiştir? Kurumunuzun bundan sonra yapılacak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için bir çalışması bulunmakta mıdır?

3) Yükseköğretim idari personelinin tayin hakkı ve muvafakat sorunu ile ilgili yaptığınız çalışmalar nelerdir?

4) Son 1 yıl içerisinde, kurumunuzun yükseköğretim genelinde bir norm kadro güncelleme yapılması için bir çalışması olmuş mudur? Kaç kurumda norm fazlası/eksiği bulunmaktadır? Bu konuda ilerleyen zamanlarda bir düzenlemeye ihtiyaç duyulması düşünülmekte midir?

5) Son 1 yıl içerisinde kaç idari personel mobbing veya başka nedenlerle birim içi görev yeri değişikliği talep etmiştir? Bu konuda kurumunuza iletilen kaç şikayet vardır?

6) Yükseköğretim idari personelinin sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi ile ilgili güncel bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

7) 12 Haziran 2018 tarihli ve 30449 sayılı Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğine 9 Mart 2021 tarihinde belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarınaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi öncelemek amacıyla kurumunuzun yeni bir madde eklenmesi sonrası kaç akademik personel ataması yapılmıştır? Maddenin eklenmesinden bu yana kurumunuza özel şartlarla atama yapıldığına dair kaç başvuru/şikayet yapılmıştır?

8) Kurumunuza son 1 yıl içerisinde intihal nedeniyle kaç başvuru yapılmıştır?

9) Kurumunuza bağlı yükseköğretim kurumlarında halihazırda çalışmakta olup doktorlarını tamamlayıp doktor unvanını almış kaç araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi vardır?

Yukarıdaki soruların 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 2.-4.-5.-7.-11.-12.-29. maddelerine uygun bir şekilde cevaplandırılmasını arz ve talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.