Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''YÖK’ün yeni bir projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Doktoralı araştırmacılarımızın akademik yabancı dil eğitimi konusunda çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz: “Doktoralı Genç Araştırmacılar İçin Yabancı Dilde Bilimsel Metin Yazma Programı”

Akademisyenlerimiz tarafından üniversitelerimizde yapılan çok nitelikli bilimsel araştırmaları uluslararası düzeyde daha görünür kılmamız gerekiyor. Bunun yolu büyük ölçüde bilimsel yayınlarımızın nitelikli uluslararası dergilerde yayımlanmasından geçmektedir. Bunun için de akademisyenlerimizin yabancı dilde yazma becerilerinin geliştirilmesi önem arz etmektedir. Yeni projemiz bu açıdan çok çok önemlidir.

Program ile genç bilim insanlarımızın uluslararası dergilerde yabancı dilde yayın yapma becerilerini geliştirmeyi ve Türkiye’de yapılan bilimsel araştırmalarını uluslararası düzeyde daha görünür kılmalarını amaçlıyoruz.

İnşallah önümüzdeki yıllarda hem katılımcı sayısını artırmayı hem de projenin içeriğini daha da zenginleştirmeyi planlıyoruz. Program kapsamındaki eğitimler Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından çevrimiçi olarak verilecek.'' dedi.

Eğitimler Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından çevrimiçi olarak verilecek olup; bu programdan 200 akademisyen faydalanacak.

Projeye ilişkin duyuru ve detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2022/akademik-yabanci-dil-destegi-projesi.aspx

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.