Öne Çıkanlar MEB memurlar EYT Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Akademisyenlerin Ders Yükü ve Ders Saati Azaltılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, ''Akademik ve idari personelin, bütün kamu görevlilerinin sorunu bizim sorunumuzdur. Şimdiye kadar birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık. Ancak bazı sorunlara çözüm bulma konusunda pek yol alınamıyor. Özellikle üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreçlerinin muvafakat engelinden kurtarılarak, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak yapılması noktasında bir an önce adım atılmalıdır. Bir hak ve özgürlük hareketi olarak, sorunları çözme çabamız, haksızlıkları giderme mücadelemiz sürecektir.

Üniversiteler, insanlık için bilgi üretiminin, bilginin yaygınlaştırılmasının ve faydaya dönüştürülmesinin sorumluluğunu taşıyan bir alandır. Bu alanda örgütlenme ise bu alanda görevli herkes için daha iyi ve eşit çalışma şartlarının sağlanması için büyük önem taşımaktadır.

Bu toplu sözleşmeyle üniversitelerdeki öğretim görevlisi ve idari personele yönelik yeni kazanımlar elde ettik. Buna göre, öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin 10 puan artışla yüzde 60 oranında ödenmesi, üniversitelere bağlı yurtlarda görev alan kadrolu ve sözleşmeli personele fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesini sağladık. Ayrıca üniversite İdari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını da bu toplu sözleşmede karara bağladık.'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İdari personel de yükseköğretim tazminatı ve geliştirme ödeneği gibi mali ve sosyal haklardan faydalandırılmalıdır. Üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreçleri muvafakat engelinden kurtarılmalı, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak yapılmalıdır. Yetkililer bu konuyu daha fazla ötelememeli, çözüme yönelik adımı bir an önce atmalıdır.

Akademik personelin daha fazla bilimsel çalışma yürütebilmesi için ücretlerinde artış yapılması, girmek zorunda oldukları ders yükünün ve ders saatinin azaltılması gerektiğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, ''Akademik ve idari personelin, öğretmenin, şefin, memurun, hizmetlinin; bütün eğitim çalışanlarının sorunu sorunumuzdur. Sorunlara çözüm bulmaya, çözüm odaklı sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
öğretmenAkademisyen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.