Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Dekan Seçimi ve Ataması (Asaleten)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar imzalı resmi yazıda ''2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 16. maddesi uyarınca, açık bulunan dekanlıklara, zaman geçirilmeksizin üniversite içinden veya dışından ilgili alanda rektör tarafından bildirilecek üç aday arasından, Yükseköğretim Kurulu'nca dekan ataması yapılması zorunluluğu bulunmaktadır.

Kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş dekanlık görevinin ve fakültedeki işleyişin aksamadan devamının sağlanması amacıyla Başkanlığımız tarafından yapılan vekaleten Dekanlık görevlendirmelerinde vekalet süresinin uzun tutulduğu ve bu durumun, Türk Yükseköğretim Sisteminin görünümünü olumsuz etkilediği ve Yükseköğretim sistemimize ilişkin olumsuz algıya yol açtığı 6 Aralık 2022 tarih ve 89235 sayılı yazımız ile bildirilmiştir.

Bu çerçevede Üniversitemiz bünyesindeki rektör uhdesinde olan veya vekaleten yürütülen dekanlıklar için anılan hususlara özen gösterilmesi gerekmekte olup, asıl dekan teklifimizin ivedilikle Başkanlığımıza iletilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
YÖKErol ÖzvarDekan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.