Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

İİBF Mezunlerı Emeklerinin Karşılığını Almak İstiyor

İİBF Mezunları; Gelir Uzmanlığı Yardımcısı Sınavı için açılan kadronun arttırılmasını, SGK Denetmen yardımcısı alımının yapılmasını, kamuda yaş şartına esneklik getirilmesini talep ediyor ve müjdeli haberi bekliyor. Kısacası İibf mezunları emeklerimizin karşılığını almak istiyor. İİBF Mezunları; kamu sınavlarında 35Yaş sınırı esnetilmesini talep ediyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları 1000 kişilik SGK Denetmen Yardımcılığı alımı, 2000 kişilik Gelir Uzman Yardım alımı, 500 kişilik Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı, 250 kişilik SGK Müfettiş Yardımcısı alımı bekliyor çünkü 2 senedir KPSS P3 puanlarını kullanamadılar.

7/22086 Esas Numaralı 4 Aralık 219 tarihli İİBF mezunlarının işsizlik verilerine ve istihdamlarının artırılması konusunda Bakanlığın çalışmalarına ilişkin soru önergesi verilmişti. Soru önergesini İYİ Parti Trabzon Milletvekili HÜSEYİN ÖRS, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'un yazılı olarak cevaplandırması için vermişti. Soru önersi Süresi İçinde Cevaplandırılmadığından Gelen Kağıtlarda Yayımlanmıştı.

Soru önergesinde ''her yıl artan İİBF mezun sayısı karşısında yetersiz sayıda açılan kadroların ve atama sayılarının artırılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır? İİBF mezunlarının istihdamı konusunda Bakanlığınızca yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? İİBF Mezunları için Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) taleplerine ve genel sorunlarına ilişkin Bakanlığınızca yapılan ya da yapılacak bir çalışma var mıdır? Uzun zamandır alım yapılmayan Gelir Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı için sınav ne zaman yapılacaktır? Uygulanan güvenlik soruşturması Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 30-60 gün içinde yapılacak denmiş olmasına rağmen kurumların, kazanan personeli bu süre içerisinde çağırmadığı; işe başlama süresinin en erken 19-20 ay sürdüğü, dördüncü atamaya kalınırsa bu süreç 40 aya kadar uzadığı doğru mudur? Bu sürecinin kısaltılarak atanmaların daha hızlı ve uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için herhangi bir plan ya da çalışma var mıdır? İİBF mezunlarının istihdamı için açılan yada açılacak kontenjan sayısı belli midir? Belliyse ne kadardır? Yetersiz sayıda kadro açılmasına rağmen hangi gerekçelerle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi daha fazla açılmakta ve bu fakültelerdeki öğrenci sayısı artırılmaktadır? İşsiz olan İİBF mezunlarının yaşadığı ekonomik sorunlar göz önüne alınarak Ankara merkezli sınavlar yerine bölge merkezli sınavların yapılması ve sınav ücretlerinin alınmaması ya da cüzi bir miktara indirilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz? 2002-2019 yılları arasında yapılan KPSS'ye yıllara göre kaç İİBF mezunu başvuru yapmış ve kaçı kamu kurum ve kuruluşlarına atanmaya hak kazanmıştır? 2002-2019 yılları arasında İİBF mezunları için kamu kurum ve kuruluşlarında açılan kadrı sayısı kaçtır? Kaç İİBF mezunu hangi tarihlerde bu açılan kadrolara atanmıştır?’’ soruları yer almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.