Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu

Kurulan, Kapatılan ve İsmi Değiştirilen Enstitü, Fakülte ve Yüksekokullar (10 Aralık 2022)

Ekli I sayılı listede belirtilen fakültelerin kurulması ile ekli II sayılı listede belirtilen fakülte ve yüksekokulların kapatılmasına, ekli III sayılı listede belirtilen fakültelerin adlarının karşılarında gösterildiği şekilde değiştirilmesine 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

Adıyman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu. Samsun Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu kapatıldı. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ismi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değişti. Samsun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nin ismi İlahiyat Fkültesi olarak değişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.