Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Psikoloji Bir An Önce Açık Öğretim Programından Çıkarılmalıdır

Psikolojinin açık öğretim programına alınması psikoloji bilimi ve evrensel yükseköğrenim ilkeleri uyarınca mümkün ve kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, psikolojinin sadece kuramsal bilgilere dayanmadığını; deney, gözlem ve uygulamaya dayalı bir bilim dalı olduğunu ifade etti.

Açık öğretimle, uzaktan eğitimle, sadece kitap okuyarak, sınavda test çözerek psikolog olunmayacağını, toplum için bilim üretilemeyeceğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, psikolojiye olan bu yaklaşımın mesleğin içini boşaltacağını ve değersizleştireceğini sözlerine ekledi.

İnsanla birebir temasın yoğun olduğu bir bilim dalının açık öğretim fakültelerinde verilecek olmasını ‘’akıl tutulması’’ olarak nitelendiren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yapılmak istenen düzenlemenin eğitimi iyileştirmek adına hiçbir yararı olmayacağını aksine, eğitimi niteliksizleştireceğini bildirdi ve insanların ruhsal-mental sağlığıyla ilgilenen psikolojinin hafife alınmayacak kadar önemli bir bilim dalı olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 50 bin psikologdan birçoğunun işsiz ve istihdam alanlarının sınırlı olduğunu bildiren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ‘’meslek yasaları olmadığı için hangi yetkilerle ve hangi yeterliliklerle çalışacağı belirlenmiş değildir.’’ dedi.

Psikoloji lisansı olmadığı halde kendini psikolog ilan ederek toplum ruh sağlığını tehdit eden örneklerin ortadayken, bu tabloya açık öğretim mezunu psikologların eklenmesinin sorunları derinleştireceğini belirten CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Psikoloji bir an önce açık öğretim programından çıkarılmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.