Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Üniversite Çalışanlarının Sorunları Çözülmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Çalışma hayatında keyfî olarak ortaya çıkmış yasakların önüne geçmek, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturmak için yola çıktık. Bu yolculukta birçok sorunu çözüme kavuştururken, onlarca kazanımın da altına imza attık. Sendikal tecrübemiz ve mücadelemizle bundan sonra da kamu görevlilerinin hak arama mücadelesinde yanlarında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Örgütlü olanın kazandığını, gücümüzü birlikte olmaktan aldığımızı unutmadan hak, emek ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türkiye’de şu anda yüz yüze eğitime devam ediliyor. Bazı okullar temizlik ve güvenlik personelini istihdam edemiyor. Eğitimcilere PCR testi dayatılmamalıdır. Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sağlık ve huzur içinde, salgına yakalanmadan işini yapabileceği bir ortamın sağlanması gerekiyor. Bunun için okulların temizlik ve güvenlik personeli açığı giderilmeli, sorunlar ivedilikle giderilmelidir.

İdari personelin de akademik personel gibi yükseköğretim tazminatı ve geliştirme ödeneği gibi mali ve sosyal haklardan faydalanması sağlanmalıdır. Ayrıca üniversite idari personelinin atama ve yer değiştirme süreçleri muvafakat engelinden kurtarılmalı, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak yapılmalıdır.

Toplu sözleşmeyle üniversitelerdeki akademik ve idari personelin mali haklarında düzenlemeler yapılmasını sağladık. Dolayısıyla yeni dönemde öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneği 10 puan artışla yüzde 60 oranında ödenecek. Üniversitelere bağlı yurtlarda görev alan personele fazla çalışma ücreti dört kat artırımlı ödenecek. Ayrıca üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan sözleşmeli personeli de dâhil ederek, fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesini temin ettik.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
üniversite çalışanları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.