Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Üniversite İdari Personelinin Hak Kayıpları Önlenmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, "Kadro unvanları veya görev tanımları itibarıyla üstlendikleri görev yeknesak olduğu için üniversitelerarası yer değişikliği haklarından yararlandırılmaları gerekir. Mevcut hukuki düzenlemeler buna imkân vermemekte; bu durum ise keyfî uygulamalara, gereksiz, uzun ve yıpratıcı dava süreçlerine neden olmaktadır. Bu itibarla üniversite idari personelinin üniversiteler arası merkezî isteğe bağlı ve mazerete dayalı yer değişikliğine imkân sağlayacak bir hukuki düzenleme Yükseköğretim Kurulu koordinatörlüğünde çıkarılmalıdır” dedi.

Üniversitelerdeki araştırma görevlilerinin artık 50/d maddesi kapsamında istihdam edildiklerini, bunun ise hem söz konusu maddenin amacına aykırı hem de araştırma görevlileri yönünden iş güvencesi hakkının ihlali niteliğinde olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, araştırma görevlilerinin doktoralarını bitirmesinin ardından işsiz kalmalarına neden olan 50/d sorunuyla mücadele etmek zorunda bırakıldıklarını vurguladı.

"Görevde yükselme/unvan değişikliği sınavları için üç yılı aşmamak üzere düzenleme yapılacak olması önemlidir" diyen Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, 4/C’den 4/B’ye geçen personelin mağduriyetleri, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, derece ve kademe ilerlemede mevcut sınırlandırmalara son verilmesi, döner sermayede adalet sağlanması ve ek ödemeye-ek göstergeye ilişkin çözüm önerilerinin dile getirildiği Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına ilişkin olarak, “Kurulda alınan önemli kararlardan biri de görevde yükselme/unvan değişikliği sınavları için üç yılı aşmamak üzere düzenleme yapılacak olmasıdır. Bu kararı kamunun etkinliği ve verimliliği, adil kamu yönetimi ve nitelikli kamu hizmeti konusunda son derece önemli görüyoruz. Kariyer ve liyakat sistemi; ehliyet odaklı olarak, görevde yükselme ve unvan değişikliği bağlamındaki yeni düzenleme ve değişikliklerle, kamu görevlileri önceliğinde uygulama ve mevzuat bakımından doğru bir zeminde konumlanmış olacağı kanaatindeyiz” dedi.

"Yardımcı hizmetler sınıfı personeline fazla çalışmasının karşılığı olarak ücret ödenmelidir" diyen Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, salgın sürecinde birçok farklı görevi bir arada yapmak zorunda kalan yardımcı hizmetler sınıfı personeline fazla çalışma karşılığı ücret ödenmesi gerektiğini söyledi ve “yardımcı hizmetler sınıfı personelinin hak kayıplarının önlenmesi için öncelikli olarak görev tanımlarındaki belirsizlik giderilmeli, keyfî görevlendirmelere zorlanmamalı ve fazla çalışmalarının karşılığı olarak ücret ödenmelidir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.