Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Üniversite Mezunu İşçiler Statü Değişikliği Bekliyor

Kamuda 4857 sayılı yasaya tabii olarak daimi işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunlarının atama, tayin, görevde yükselme gibi özlük haklarının olmadığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2015 yılında Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) 36-1 maddesinde kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin uygun memur kadrolarına geçirilmesi maddesinin yer aldığını hatırlattı ve Üniversiteli İşçilerin bugüne kadar bu taleplerinin karşılanmadığını, bir an önce kamuda işçi statüsünde çalışan üniversite mezunlarına özlük haklarının verilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara da üniversiteli işçilerin sorunlarını Meclise taşımıştı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçi statüsündeki personelin durumunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a soran MHP Konya Milletvekili Esin Kara, üniversitesini bitirip statüsü ile iş bulamayıp ekonomik koşullar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların hak kayıplarının giderilmesini istemişti.

Kamuda çalışan işçilerin kamudaki memurlara göre hak kayıplarına dikkat çeken MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yazılı olarak cevaplandırması için TBMM Başkanlığına soru önergesi vermişti.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, soru önergesinde "Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeller bulunmaktadır. Bu personeller içerisinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsüyle istihdam edilen personeller memur statüsünde görev yapan kamu personellerinin yararlandığı özlük hakları, tayin, nakil gibi haklardan kısıtlı oranlarda yararlanabilmektedir." açıklamasına yer vermiş ve "ülkemizde yer alan kamu kurumlarında istihdam edilen üniversite mezunu işçi sayısı kaçtır? Üniversite mezunu işçilerin tayin ve yer değişikliğiyle ilgili kamusal haklarının iyileştirilymesine yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? Üniversite mezunu işçilerin görevde yükselme haklarının üniuversite mezunu memurların görevde yükselme hakları ile eşitlenebilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 2020 yılı sonuna kadar özlük hakları bakımından farklılık bulunan ancak kamu hizmetinde aynı görevi yapan personellerin özlük haklarının eşitlenmesine yönelik bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?" sorularını sormuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serkan 4 yıl önce

Kadrolu Üniversiteli işçilerin memurluğa geçişi problemi. Ok uzun zamana dayanıyor.nice bakanlar geçirdik başbakanlar geçirdik.hepsi de söz verdi. Ama halen bı çözüm olamadılar