Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Üniversitelerden Depremden Etkilenen İllere Yardım Seferberliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''Tüm üniversitelerimiz, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Bölgedeki üniversite kampüslerimizde il afet koordinasyon kurullarıyla iş birliği içerisinde vatandaşlarımıza sıcak yemek ve içecek dağıtımı yapılmaktadır.

Vatandaşlarımıza başta yurtlar olmak üzere üniversitelerimizin elverişli kapalı mekânlarında barınma hizmeti verilmektedir. Bölge dışındaki üniversitelerin tıp fakültelerinin sağlık personeli depremzedelere sağlık hizmeti sunmak üzere bölgeye intikal etmiştir.

Üniversitelerimizdeki iş makinaları ve gerekli ekipmanın, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere bölgeye sevk edilmesine başlanmıştır. Üniversitelerimizin ilgili öğrenci kulüpleri ve uzman öğretim elemanları arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla bölgeye hareket etmiştir.

Üniversitelerimiz Kızılay’ın kan verme kampanyasına katılmaktadır. Deprem afetiyle mücadelede meydana gelebilecek gelişmelere göre önümüzdeki günlerde yükseköğretime dair yeni tedbirler alınacaktır.

Devlet ve millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu afetin de üstesinden geleceğimize inanıyorum.'' dedi.

Üniversitelerin akademisyeni, idari personeli ve öğrencileriyle depremden etkilenen vatandaşların yardımına hızla koştuğunu, üniversite kampüslerinin barınma ve tüm imkânlarının devletin kurumlarıyla koordineli şekilde depremzedelerin hizmetine sunulduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Bölgeden, yaşadığımız bu büyük acıyı hafifletecek dayanışma ve umut hikayeleri geliyor. Üniversite personelimizin, öğrencilerimizin kimi enkazdan insan kurtarıyor, kimi yemek dağıtıyor, kimi yardım toplama çalışmasına katılıyor. Gösterdikleri bu dayanışmadan dolayı tüm akademi camiamızla, üniversite personelimizle ve öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Bu örnek insanlık hikayeleriyle, bu dayanışma ruhuyla millet olarak zor günleri birlikte atlatıp iyileşeceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.