Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Üniversitelerin Görünürlüğünü Üst Basamaklara Çıkarmak Zorundayız

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ''Yeni dönemde bilimsel üretkenlik ve bilimsel performans YÖK’ün en önemli parametlerinden birisi olacaktır. Yeni dönemde istihdam endeksi yapmak suretiyle üniversiteleri bir sıralamaya koyduğumuzu ve değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim. Bu bizim için fevkalade önemli.

Kampüsleri sadece programlarda ders gördüğümüz, bilimsel faaliyetlere eşlik ettiğimiz bir yer olarak değil aksine en az kendimiz kadar hatta bizden daha iyi olan gençlerle, akranlarımızla, hocalarımızla yakın ilişkiler kurabilmek, ahlak ve erdem üzerine onlarla yeni ilişkiler inşa edebilme yeridir. Hayatta muvaffakiyet bilhassa öğrenciler açısından bu sosyal ağı, ilişkiler ağını inşa edebilmektir. Kampüs hayatı öğrencilerimize esasında bu bakımdan eşsiz bir imkân sağlamaktadır. Öğrenci kardeşlerime 'Çok çalışın, notlarınızı çok yükseltin' demiyorum. Kampüs hayatında yapmanız gereken sınıfınızda, fakültenizde, üniversitenizde sosyal bakımdan çok daha ciddi bir iletişim, ilişkiler ağı geliştirebilmenizdir. Bunu başaran öğrenciler hayatta daha fazla başarılı olur.'' dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ''Özellikle insan kaynağını bu anlamda çok iyi planlamış, donatmış ve zenginleştirmiş ülkelerin, son derece başarılı olacağını, dünyada başat rol üstleneceğini ve geleceğin dünyasına şekil vereceğini biliyoruz.'' dedi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, ''37 olan akredite bölüm sayımızı, Mart 2022 itibarıyla 44'e çıkararak akreditasyonda liderliğimizi perçinledik. Devam eden ulusal ve uluslararası süreçlerin tamamlanmasıyla yıl sonuna kadar bu sayıyı 52'ye taşımış olacağız. Eğitim gibi araştırma da bir ekosistem meselesidir. Araştırma muhitini zenginleştirmek ve geldiğimiz kurumsallık seviyesinin gerektirdiği sürdürülebilirliği sağlamak hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Sorumuz basit; neden dünya, sosyolojiyi, siyaseti, yönetimi, Körfez'i, Afrika'yı, Ukrayna'yı Türkiye perspektifinden okumasın?'' dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, ''Teknoloji Topluluk Merkezi kuruyoruz. Mühendislik topluluklarımızın bir araya geleceği bu merkezde öğrencilerimiz hocalarının desteğiyle drondan roket faaliyetlerine, temiz enerjiden batarya çalışmalarına kadar pek çok proje yürütebilecekler. İnanıyorum ki bu merkez sayesinde gerçekleşecek keşiflerle yerli ve milli üretim hamlemiz güçlenecek, burada üretilen ürünler uluslararası platformlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Etnopark projemizin ve Teknoloji Topluluk Merkezi projemizin hayırlı olmasını dilerim.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
YÖKüniversiteErol Özvar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.