Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu

Uzaktan Öğretim Yoluyla Verilebilecek Ders Oranı Yükseltildi

Örgün öğretimde uzaktan öğretim ile verilecek bu derslerin her bir dönem bazında olması veya bütün programa yayılması ile eş zamanlı verilip verilmemesi hususlarında üniversiteler karar verecek olup bu durum Devlet-Vakıf bütün üniversiteleri için de geçerli olacak.

Devlet üniversitelerine, uzaktan eğitim merkezlerinde görevlendirilmek üzere ek kadro tahsis edilecek olup bu uygulamaya geçen üniversiteler için ek araştırma görevlisi verilecektir.

​Önümüzdeki eğitim öğretim yılı ilk döneminde kampüslerde “öğrenci açısından daha rahat” eğitim öğretim ortamlarının oluşması hedeflenmektedir.

Uygulama ağırlıklı programlardaki teorik derslerin ilk dönemde ve mümkün olduğunca dijital imkanlar ile verilecek. Kalabalık dersler gruplara bölünerek yapılacak.

Devlet üniversitelerinde “Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulmuş olup bu merkezlerde görevlendirilen personelin yetkinliklerini artırmak için özel program uygulanacaktır. Vakıf üniversitelerinin tümünde bu merkezlerin kurulması kararı alındı.

Önümüzdeki dönemde uzaktan öğretim uygulamalarının standartlarını yeniden belirleme ve izleme sistemi kurulacaktır. Programların açılması ve derslerin yürütülmesine ilişkin kalite standartlarının belirlenmesi ve uygulamaların değerlendirilmesine yönelik yeni mekanizmalar kurulacaktır. Bunun için YÖK’te ayrı bir birim kurulmuştur.

Uzaktan öğretimle yürütülen program ve derslerde ölçme-değerlendirme yöntemlerinin sadece sınavlarla değil; sürece yayılan bir şekilde kurgulanması kararı alındı.

Online ölçme ve değerlendirme konusunda standartlar belirlenip ve üniversiteler online sınav merkezleri kurması yönünde teşvik edilecektir.

Yükseköğretim kurumlarımızdaki uzaktan öğretim altyapısının güçlendirilmesini sağlamaya yönelik olarak TÜBİTAK ile yaptığımız ortak çalışmalar hızla devam etmekte olup bu konulardaki somut gelişmeler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.