Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

YÖK Başkanı Özvar'dan 50/d'li Araştırma Görevlileri Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ''Ukrayna'da okuyan Türk vatandaşı öğrencilere şunu söylemek lazım, burada bir bilgi kirliliği üretmeye çalışılıyor. Bunlara kulak asmamaları lazım. YÖK'ten resmi açıklama gelmediği müddetçe her türlü spekülasyonlara kulaklarını tıkamaları gerekiyor. Yatay geçiş kolaylığı ve özel öğrencilik imkanı verilmesiyle ilgili yönetmelik ve kurallar neyse onlar uygulanacak. Bu öğrencileri bir siyaset malzemesi yapmamak lazım, buna çok dikkat etmek gerekiyor.

Tıp, sağlık kontenjanlarının gerçekten yeterli düzeyde olduğunu ifade edebilirim. Tıp alanı çok talep edilen bir alan. Bizde de üniversite sınavında başarı sıralamasının geçerli olduğu alanların başında geliyor. Bu bakımdan kontenjanları şu anda artırmak gibi bir gündemimiz, müzakeremiz yok. Eğer hekim sayısında ciddi bir azalma, ihtiyaç hissedilir ve görülürse gerekli çalışmayı başlatabiliriz.

Benim ilk beklentim, göreve atanmış rektöre öncelikle yardım etmek, saygı duymak lazım. Doğrusu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nün üniversite için fevkalade önemli gayret içerisinde olduğunu, bu üniversiteyi daha ileri taşıma için mücadele ettiğini biliyorum.

Doktoralı araştırmacı açığının devam ettiğini ifade etmeliyim. Bu sadece üniversitelerde istihdam edilebilmeleri açısından değil, kamu sektöründe ve özel sektörde de doktorasını tamamlamış uzmanlara ve araştırmacılara hala ihtiyaç vardır.

50/d'lilerle ilgili YÖK bir çalışma başlattı. Burada 50/d statüsünde araştırma görevlisi genç arkadaşlarımızın doktoralarını tamamladıktan sonra üniversitelerde bir müddet daha yer bulmalarını sağlayabilecek ve onların şu anda içinde bulunduğu durum dolayısıyla sıkıntılarına bir nebze çare olacak bazı düzenlemeler yapmaya başladık. Bir müddettir aslında çalıştığımızı, mevzuat çalışması yaptığımızı ifade edebilirim. Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde içeriği paylaşacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.