Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

YÖK Kariyer-Liyakat Yazısı

Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu, doktoralı insan kaynaklarının Türk yükseköğretim sisteminde daha şeffaf ve liyakat odaklı istihdamına imkan sağlayacak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın önemli bir çalışması olarak hayata geçirilmiştir.

11 Şubat 2021 tarihli ve E-82444403-299-10154 sayılı yazımız ile duyurulan bu platform sayesinde Türk yükseköğretim sisteminde yer almak isteyen Türk veya yabancı uyruklu doktorasını başarıyla tamamlamış kişiler ile stratejik hedefleri doğrultusunda öğretim üyesi arayan üniversiteler bir araya gelecektir. Böylece Türk yükseköğretim sisteminde doktoralı insan kaynağı ihtiyacının karşılanması sürecine katkı sağlanacak ve öğretim üyeliği istihdam sürecinin daha sağlıklı, şeffaf, performans odaklı ve liyakat esaslı olarak yürütülmesi mümkün olacaktır.

Doktorasını tamamlamış adayların platforma girişleri ilk günden itibaren artarak devam etmektedir. Üniversitelerimiz bu platforma, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinde yer aan ''YÖK Kariyer'' modülünden erişmekte ve iki ayrı bölümde giriş yapabilmektedirler:

1- ''Çağrı'' bölümünde Temel Alan/Bilim Alanı ve anahtar kelimeler belirtilmektedir.

2- ''Çağrı''lara ait bilgiler platforma giriş yapan adaylara e-posta yoluyla sistem tarafından iletilmektedir. Bu sayede Üniversitenin aradığı yetkinlik ile kişilerin kendilerini tamamladıkları yetkinlik alanları eşleştirilmiş olmaktadır.

3- Üniversitelerimizin ''Çağrı''ları ile ilgilenerek favorilerine ekleyen veya ''Niyet ektubu'' gönderen adayların bilgileri, ilgili üniversite tarafından görüntülenebilmektedir.

4- ''İlan'' kısmında ise Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Üniversitelerimiz tarafından gönderilen doktor öğretim üyesi ilanları yer alacaktır.

5- Üniversitelerimize ait akademik ilanların Resmi Gazete'de yayımlanmasını takiben ilgili üniversitenin vakit geçirmeksizin bu platforma ilan girişlerini yapmaları önemlidir. Bu sayede de akademisyen adaylarının öğretim üyesi kadrolarına ait ilanları kolay bir şekilde takip etmelerine imkan sağlanmış olacaktır.

Bu kapsamda; yükseköğretim kurumlarımızın mevcut bölüm ve anabilim dallarındaki öğretim üyesi eksikliklerini bu imkandan yararlanarak tamamlayabilmeleri söz konusu olup YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformuna üniversitelerimiz tarafından çağrı ve ilan girişi yapılması, Türk yükseköğretim sistemimizin kalite ve liyakat odaklı ilerlemesi için büyük önem arz etmektedir. Kurulumuzun kadro planlamalarında da yakından takip edeceği bu platformun aktif olarak kullanılması hususunda bilgilerini gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.